Королевська ватрушка з варенням
Варення або джем додадуть королівської ватрушке додаткову соковитість і солодкість. З полуничним або вишневим варенням, звичайний пиріг перетвориться на сучасний, почасти навіть модний десерт: зараз в усьому світі цінуються натуральні поєднання ягід і сиру з тонким шаром тесту.
Замість варення можна брати будь-ягідне желе.
Нам потрібні:
- борошно – 200 мл;
- цукор — стакан;
- пачка вершкового масла -180 г;
- стакан вишневого варення (без кісточок!);
- сир жирністю від 5% до 9% — 500 г;
- 2-3 курячих яйця;
- ванілін, пакетик;
- щіпка солі і соди.
Масло тремо на крупній тертці. Додаємо борошно, цукор, сіль і соду. Швидко перетираємо все в крихту, поки масло не розтануло. Частина крихти висипаємо у форму, змащену маслом. Сир змішуємо з половиною склянки цукру, яйцями. Виливаємо на крихту. Зверху кладемо варення, і прикриваємо начинку залишком крихти.
Печеться пиріг на 200 градусах 30-40 хвилин. Ласощі виходить збалансованим, нітрохи не нудотним, а приємна вишнева кислинка прекрасно відтіняє сир.