Пиріг з варенням на швидку руку – 17 рецептів

Королевська ватрушка з варенням

Варення або джем додадуть королівської ватрушке додаткову соковитість і солодкість. З полуничним або вишневим варенням, звичайний пиріг перетвориться на сучасний, почасти навіть модний десерт: зараз в усьому світі цінуються натуральні поєднання ягід і сиру з тонким шаром тесту.

Замість варення можна брати будь-ягідне желе.

Нам потрібні:

  • борошно – 200 мл;
  • цукор — стакан;
  • пачка вершкового масла -180 г;
  • стакан вишневого варення (без кісточок!);
  • сир жирністю від 5% до 9% — 500 г;
  • 2-3 курячих яйця;
  • ванілін, пакетик;
  • щіпка солі і соди.

Масло тремо на крупній тертці. Додаємо борошно, цукор, сіль і соду. Швидко перетираємо все в крихту, поки масло не розтануло. Частина крихти висипаємо у форму, змащену маслом. Сир змішуємо з половиною склянки цукру, яйцями. Виливаємо на крихту. Зверху кладемо варення, і прикриваємо начинку залишком крихти.

Печеться пиріг на 200 градусах 30-40 хвилин. Ласощі виходить збалансованим, нітрохи не нудотним, а приємна вишнева кислинка прекрасно відтіняє сир.

Дивіться також:  Двох’ярусний торт: як спекти, зібрати і прикрасити. 3 рецепти, як зробити ошатний, святковий торт в домашніх умовах
Прокрутка до верху