Пиріг з варенням на швидку руку – 17 рецептів

Відкритий пиріг

У Росії прийнято пекти відкриті дріжджові пироги. Але ми пропонуємо пиріг на європейський лад, який називають ягідним тартом. Цей легкий десерт дозволяють собі навіть балерини. Зрозуміло, тільки по святах.

Склад продуктів:

  • борошно – 200 мл;
  • цукор – стакан;
  • пачка вершкового масла – 180 г;
  • стакан полуничного варення (без кісточок!);
  • вершки жирністю 35% – 200 г;
  • 2-3 курячих яйця;
  • склянка гороху (квасолі);
  • ванілін, пакетик;
  • щіпка солі і соди.

У сезон можна брати для тарта будь-які свіжі фрукти і ягоди, виклавши їх шматочки по колу.

Змішуємо з масла, борошна, цукру і розпушувача пісочне тісто. Розкачуємо його і викладаємо у форму, формуючи бортики. Посипаємо тісто горохом – він виступить своєрідним тягарем, не дасть тесту «здибиться» в самому центрі. Пропекаем до готовності 15-20 хвилин. На готовий корж викладемо будь-яке варення (у нас полуничне), а зверху збиті вершки. Запікаємо тарт ще 7 хвилин. Їмо тарт теплим, запиваючи молодим ігристим вином.

Дивіться також:  Рогалики на сметані – 7 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху