Відкритий пиріг
У Росії прийнято пекти відкриті дріжджові пироги. Але ми пропонуємо пиріг на європейський лад, який називають ягідним тартом. Цей легкий десерт дозволяють собі навіть балерини. Зрозуміло, тільки по святах.
Склад продуктів:
- борошно – 200 мл;
- цукор – стакан;
- пачка вершкового масла – 180 г;
- стакан полуничного варення (без кісточок!);
- вершки жирністю 35% – 200 г;
- 2-3 курячих яйця;
- склянка гороху (квасолі);
- ванілін, пакетик;
- щіпка солі і соди.
У сезон можна брати для тарта будь-які свіжі фрукти і ягоди, виклавши їх шматочки по колу.
Змішуємо з масла, борошна, цукру і розпушувача пісочне тісто. Розкачуємо його і викладаємо у форму, формуючи бортики. Посипаємо тісто горохом – він виступить своєрідним тягарем, не дасть тесту «здибиться» в самому центрі. Пропекаем до готовності 15-20 хвилин. На готовий корж викладемо будь-яке варення (у нас полуничне), а зверху збиті вершки. Запікаємо тарт ще 7 хвилин. Їмо тарт теплим, запиваючи молодим ігристим вином.