З смородинової заготівлею
Випічка зі смородиною виходить дуже запашної. Ягоди немов розкриваються в духовці, напитывая тісто літніми пахощами. Якщо у вас в морозилці залишився пакетик морожених ягід – швидко дістаємо і робимо пиріг.
Нам потрібні:
- 200 мл кефіру;
- 3 яйця;
- смородина, перетерта цукром – 1 склянка;
- сода – десертна л;
- стакан цукру;
- щіпка солі;
- 70 мл рослинного масла;
- 2 склянки борошна.
З борошна, яєць замішуємо тісто на кефірної основі. Додаємо цукор, перемішуємо, поки він не розчинився. Виливаємо частину тіста на дно форми, а зверху викладаємо смородину з цукром. Заливаємо другою частиною і відправляємо смородинную шарлотку випікатися в духовку при температурі 200 градусів на 40 хвилин. Готовий пиріг посипаємо тертим шоколадом, і їмо, запиваючи гарячим латте.