Заливний пиріг
Заливний пиріг вийде вологим, крупитчато-ніжним, якщо замісити тісто на сметані і додати замість борошна манну крупу. Варення краще брати без кислинки. Ідеальним буде полуничний джем: він зробить ласощі схожим на десерти, які так люблять на Сході.
Підготуємо:
- 200 мл сметани;
- 100 г манної крупи;
- 3 яйця;
- полуничний джем – 1 склянка;
- розпушувач – десертна л.;
- половина склянки цукру;
- щіпка солі.
Манку змішуємо з цукром і сметаною, залишаємо на пару годин для набухання. В окремому посуді збиваємо яйця, поступово втручається у манное тісто. Приправляємо ваніліном. Виливаємо половину тіста у форму, зверху викладаємо полуничний джем. Намагайтеся робити все акуратно, тому що маса виходить досить рідка. Заливаємо залишками тіста і відправляємо в духовку. Випікаємо 35 хвилин на 200 градусах.
Готовий заливний пиріг можна додатково просочити сиропом: змішати чайну ложку меду з водою (150 мл) і полити їм теплий пиріг. Ласощі виходить ароматним, ситним, не занадто нудотним. Рекомендуємо приготувати до пирога молочний коктейль і насолоджуватися приємною трапезою всією родиною.
Ми привели рецепти пирогів з варенням, яке зазвичай готують практично всі господині. Але ж є і цікаві заготовки – конфітюри з пелюсток троянд, варення із зелених волоських горішків, аличі, черешні. Ви можете готувати унікальні пироги, додаючи в них різні начинки. Рецепти абсолютно універсальні, прості у виконанні, але дуже смачні. Експериментуйте, готуйте із задоволенням!