Готуємо з пісочного тіста з крихтою зверху
Готове пісочне тісто купити нескладно. Воно прекрасно зберігається в холодильнику, не втрачаючи своїх смакових якостей. Якщо вам зателефонували, а пригощати нічим – терміново розморожуємо тісто і печемо пиріжок.
Нам потрібні:
- 500 г готового пісочного тіста;
- шматочок масла для змащування форми;
- склянка будь-якого варення.
Тісто ділимо на дві частини. Велику розкачуємо, укладаємо на дно форми (попередньо змащену маслом), ліпимо пальцями бортики висотою 1-2 див. На тісто виливаємо варення, розрівнюємо його акуратним шаром. Другу частину тіста трьом на крупній тертці прямо на варення. Щільну шапочку з крихти робити не обов’язково: нехай варення злегка проглядає. Так пиріг вийде гарніше і соковитіше.
Запікаємо пиріг в духовці, розігрітій до 200 градусів поки крихта не зарум’яниться (зазвичай достатньо 15 хвилин). Подаємо з ванільним морозивом. Пригощаємо гостей чаєм, компотом із сухофруктів або ягідним мусом.