Пиріг з варенням на швидку руку
Навіть за півгодини можна приготувати ніжний пиріг, нагадує смаком бісквіт. Рецепт вимагає мінімальних затрат, а на виході виходить смачне ласощі з кисло-солодкою начинкою.
Підготуємо:
- стакан молока;
- 3 яйця;
- 50 мл рослинного масла;
- стакан цукру;
- 2-3 склянки борошна;
- ванілін – пакетик;
- щіпка солі;
- розпушувач – 1 ч. л.
Яйця збиваємо з цукром до пишної піни. Крупинки повинні повністю розчинитися, маса стати білою і пишною. Додаємо до яєць ванілін і рослинне масло, додаючи його тонкою цівкою. Тепер прийшов час акуратно влити склянку теплого молока. Вийде суміш з бульбашками повітря всередині, до якої будемо додавати борошно і розпушувач. Борошна додати стільки, щоб тісто було трохи густіше сметани, але щільним його робити не можна.
Рідке варення відкидаємо через друшляк, щоб злилися надлишки сиропу.
Виливаємо половину тіста на промаслений пергамент для випічки, заливаємо склянкою варення. Додаємо решту тіста. Воно має повністю покрити начинку. Тісто вийде досить густим, так що його можна акуратно розрівнювати столовою ложкою по всій поверхні. Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, печемо 7 хвилин. Після зменшуємо температуру до 160 градусів і готуємо ще 40 хвилин.
Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою і подаємо, нарізаючи на акуратні шматочки аля-тістечко. Впевнені, рецепт стане вашим улюбленим – пиріг легко прийняти за вишуканий тортик з легким пікантним кремом.