Рецепт на основі кефіру
На основі кефіру виходить вдале тісто, яке не розтікається і чудово поєднується навіть з самої соковитою начинкою. Воно збалансоване і пропікається за лічені хвилини. В якості начинки пропонуємо використовувати джем з червоної смородини або абрикосове повидло.
Підготуємо:
- склянка кефіру;
- 3 яйця;
- соду – десертну л.;
- стакан цукру;
- щіпку солі;
- стакан повидла або джему;
- 90 мл рослинного масла;
- 400 г борошна.
Принадність кефіру тесту швидкості приготування. Всього-то треба: звичайним віночком збити яйця, кефір, соду, борошно, масло, розпушувач, підсолодити і злегка присолити. Сіль в даному випадку виступає підсилювачем смаку, надаючи тесту насиченості. Повинна вийти досить густа маса – регулюйте кількість борошна на свій розсуд.
Виливаємо Половину тіста у форму. На неї викладаємо джем або варення, заливаємо все другою частиною тіста. Відправляємо в духовку на 6 хвилин (її треба попередньо розігріти до 220 градусів), після чого перемикаємо на 160 градусів і печемо до готовності 35-40 хвилин. Перевірити готовність пирога просто – достатньо проткнути його сірником, переконатися, що вона вийшла сухою. Пиріг ріжемо на частини, прикрашаємо шматочками маршмеллоу.