Пиріг з варенням на швидку руку – 17 рецептів

Рецепт на основі кефіру

На основі кефіру виходить вдале тісто, яке не розтікається і чудово поєднується навіть з самої соковитою начинкою. Воно збалансоване і пропікається за лічені хвилини. В якості начинки пропонуємо використовувати джем з червоної смородини або абрикосове повидло.

Підготуємо:

  • склянка кефіру;
  • 3 яйця;
  • соду – десертну л.;
  • стакан цукру;
  • щіпку солі;
  • стакан повидла або джему;
  • 90 мл рослинного масла;
  • 400 г борошна.

Принадність кефіру тесту швидкості приготування. Всього-то треба: звичайним віночком збити яйця, кефір, соду, борошно, масло, розпушувач, підсолодити і злегка присолити. Сіль в даному випадку виступає підсилювачем смаку, надаючи тесту насиченості. Повинна вийти досить густа маса – регулюйте кількість борошна на свій розсуд.

Виливаємо Половину тіста у форму. На неї викладаємо джем або варення, заливаємо все другою частиною тіста. Відправляємо в духовку на 6 хвилин (її треба попередньо розігріти до 220 градусів), після чого перемикаємо на 160 градусів і печемо до готовності 35-40 хвилин. Перевірити готовність пирога просто – достатньо проткнути його сірником, переконатися, що вона вийшла сухою. Пиріг ріжемо на частини, прикрашаємо шматочками маршмеллоу.

Дивіться також:  Сметанний крем для бісквітного торта – 7 рецептів
Прокрутка до верху