З яблучним варенням пиріг
Пироги з яблучним варенням можна вважати міжнародним шедевр кондитерського мистецтва. Австрійські штруделі, німецькі яблучні рогалики – яблучну випічку обожнюють у всіх куточках світу за аромат і ніжність. Взимку, коли хочеться затишку – саме час приготувати яблучний пиріг з пісочного тіста. Його прозвали «цветаевским». Кажуть, що велика поетеса обожнювала таку версію яблучного пирога.
Підготуємо:
- 500 г готового пісочного тіста;
- яблучне варення;
- масло для змащування форми.
Ванілін можна висипати прямо на яблучне варення, начинка вийде дуже ароматною.
Пісочне тісто ділимо на 2 рівних «клубка». Перший тремо на тертці прямо на форму, змащену рослинним маслом. Виливаємо варення і акуратно розподіляємо його по всій поверхні. Трьом частину прямо над пирогом, намагаючись, щоб крихта повністю закривала начинку. Відправляємо в духовку на 200 градусів. Печемо, поки не з’явиться красивий золотистий колір. Теплий пиріг ріжемо на прямокутники.
Янтарна яблучна начинка, пресноватое пісочне тісто, рассыпающееся в роті крупинки. Гарячий чай із медом і лимоном – хіба можна придумати кращий сценарій для довгого зимового вечора?