Пиріг з варенням на швидку руку – 17 рецептів

Десерт з полуничною заготівлею

Багато господині в ягідний сезон труть полуницю з цукром, а потім заморожують суміш. Полуниця навіть заморожена дивно запашна. Саме час спекти з нею смачний ягідний пиріг. Пісочне тісто для начинки не згодиться – полуниця дуже соковита. А ось дріжджове підходить як не можна краще.

Необхідні компоненти:

  • 500 г дріжджового тіста;
  • заморожена полуниця з цукром – 300 г;
  • ст. л. картопляного крохмалю;
  • білок одного яйця;
  • рослинна олія для змащування противеня.

Дріжджове тісто розкачуємо товщиною в 1 см. В полуничну заготівлю додаємо картопляний крохмаль – так начинка не розвалиться. Зверху накриємо тонкою сіточкою з джгутиків, які ми попередньо скачаємо з залишків тіста. Відправляємо в духовку на 200 градусів. Запікаємо 30-40 хвилин.

Готовий десерт обов’язково расстаивают: тісто має відпочити, стати пишним. Тільки потім ріжемо його на шматочки. Тонкий корж з соковитою ягідною начинкою, яка пахне по-літньому, склянку холодного молока – прекрасний сніданок для недільного ранку для всієї родини.

Дивіться також:  Мастика для торта – 10 рецептів як зробити в домашніх умовах
Прокрутка до верху