Десерт з полуничною заготівлею
Багато господині в ягідний сезон труть полуницю з цукром, а потім заморожують суміш. Полуниця навіть заморожена дивно запашна. Саме час спекти з нею смачний ягідний пиріг. Пісочне тісто для начинки не згодиться – полуниця дуже соковита. А ось дріжджове підходить як не можна краще.
Необхідні компоненти:
- 500 г дріжджового тіста;
- заморожена полуниця з цукром – 300 г;
- ст. л. картопляного крохмалю;
- білок одного яйця;
- рослинна олія для змащування противеня.
Дріжджове тісто розкачуємо товщиною в 1 см. В полуничну заготівлю додаємо картопляний крохмаль – так начинка не розвалиться. Зверху накриємо тонкою сіточкою з джгутиків, які ми попередньо скачаємо з залишків тіста. Відправляємо в духовку на 200 градусів. Запікаємо 30-40 хвилин.
Готовий десерт обов’язково расстаивают: тісто має відпочити, стати пишним. Тільки потім ріжемо його на шматочки. Тонкий корж з соковитою ягідною начинкою, яка пахне по-літньому, склянку холодного молока – прекрасний сніданок для недільного ранку для всієї родини.