З малиновим варенням
На швидку руку можна спекти пиріг з малиною. Виходить дивно легке ласощі, зовсім не приторне і повітряне. Плюс рецепту в тому, що сюди підходить навіть злегка забродившая малина з цукром, або варення, яке почало засахариваться і сильно загусло.
Підготуємо:
- кефір – стакан;
- малинове варення – 250 мл;
- яйце;
- 400 г борошна;
- щіпка лимонної кислоти;
- десертна ложка соди;
- цукрова пудра – 30 р.
Замість кефіру можна взяти будь-який кисломолочний продукт: варенець, ряжанку, кисляк, мацоні.
Виливаємо варення, додаємо до нього соду, лимонну кислоту. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин. Вливаємо кефір, додаємо цукор, збите до легкої піни яйце. Поступово просіваємо до масі борошно, ретельно перемішуючи. Виливаємо тісто у форму для запікання і готуємо пиріг 30 хвилин при 200 градусах.
Не відкривайте духовку, щоб пиріг не осел!
Вийде легкий, пишний десерт, що нагадує бісквіт. Малиновий присмак, повітряна текстура пиріжка гідні святкового столу, і вже точно це краща страва для сімейного чаювання.