Солодкий пісний рецепт
Пісний пиріг з варенням – традиційний десерт для людей, хто шанує релігійні традиції. Випічку без молока і яєць реально зробити надзвичайно смачною і дуже корисною, якщо додати кілька ложок насіння льону. А в якості начинки пропонуємо використовувати заморожену журавлину з цукром.
Нам потрібні:
- рослинна олія 200 г;
- 3 склянки борошна (або трохи більше, дивлячись скільки «візьме» тісто);
- 2 ст. л. крохмалю;
- щедра щіпка насіння льону;
- половина склянки цукру;
- чайна ложка розпушувача;
- 1, 5 склянки журавлини з цукром;
- щіпка солі.
Замість яєць в рецепті використовується для зв’язки льон: він скріпить тісто.
Насіння льону треба розбухнути. Для цього заливаємо їх окропом (100 мл) і настоюють 2 години. Журавлину подрібнюємо в пюре блендером, додаємо крохмаль. Насіння льону теж подрібнюємо блендером, щоб вийшла сірувата в’язка маса, додаємо до неї цукор. Поступово вводимо муку.
Наше завдання – вимісити еластичне ніжне тісто, яке буде легко розгортати. З тіста розкачуємо тонкі коржі і випікаємо в круглій формі їх при 200 градусах. Оскільки вони тонкі, пропікаються вони практично моментально – за 3-5 хвилин. Теплі коржі змащуємо журавлинним «кремом», складаємо один на одного.
Вийде оригінальний тортик: пісний, легкий, смачний. Йому треба дати просочитися. Ідеально спекти його напередодні, а подавати з ранку. Він просочиться, журавлина передасть тесту свій пряний аромат, тортик вийде чудовим!