Насипний пиріг в мультиварці
Ще один популярний варіант яблучної випічки – насипний пиріг. Для його приготування знадобиться: 1 кг фруктів, по 1,5 мультистакана манної крупи, борошна та цукру, по 1 ст. л. розпушувача і кориці, півпачки вершкового масла.
- У глибокій мисці перемішується манка, борошно, цукор і розпушувач. Після перемішування сипких компонентів це і буде тісто.
- Яблука очищаються від шкірки і подрібнюються. Наприклад, за допомогою терки.
- Чаша пристрою рясно змащують маслом, після чого в неї висипається незвичайне тісто. Близько ¼ від усієї маси.
- Далі йде тонкий шар тертих фруктів.
- Прошарку повторюються. Останнім шаром повинна вийти суха суміш і натерте на крупній тертці або просто нарізане тонкими слайсами вершкове масло.
- В режимі «Випічка» десерт готується близько 55 хвилин.
Після звукового сигналу залишити блюдо в чаші на 15 хвилин. Інакше воно розпадеться на частини при витяганні з мультиварки.