Пиріжки з капустою в духовці – 6 рецептів

Пиріжки з квашеною капустою в духовці

Замість смаженої для начинки можна використовувати квашену капусту.

Для приготування тіста потрібно приготувати наступні продукти:

  • 60 мл води;
  • ложка цукру;
  • 20 г дріжджів (свіжих);
  • 0,1 г масла вершкового;
  • півкіло борошна;
  • склянка кефіру;
  • ложечка солі.

Для начинки знадобиться:

  • півкілограма квашеної капусти;
  • велика цибулина;
  • трохи цукру;
  • рослинне масло.

Змащувати готові вироби будемо збитою сумішшю жовтка і чверті склянки молока.

Тісто готуємо опарним способом:

  • У теплій воді розтираємо дріжджі і цукор, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо на третину години до утворення густої опари.
  • За цей час перемішуємо розтоплене масло з кефіром, вливаємо соляний розчин (1 ч. л. на 1 ст. л. окропу).
  • Дріжджову суміш і кефірна маса ретельно змішуємо з рештою борошна.
  • Готова маса повинна бути еластичною і не липкою.
  • Приберемо в тепло на 15-30 хвилин.

Тепер приступимо до приготування начинки:

  • Капусту віджимаємо, щоб видалити розсіл. Якщо вона дуже кисла, то потрібно промити після цього холодною водою і знову віджати.
  • На сковороді розігріти олію, підрум’янити дрібно порізану цибулину.
  • Викласти капусту, обсмажувати, поки не випарується рідина. Щоб зменшити кислотність продукту, можна додати цукор.
  • Готову начинку потрібно остудити.

Далі формуємо пиріжки і викладаємо їх на промазанный маслом лист швом донизу. Залишаємо приблизно на півгодини для вистоювання, потім змащуємо і відправляємо в розігріту до 190°С духовку. Через 25 хвилин виймаємо і охолоджуємо.

Дивіться також:  Торт мурашник — класичний рецепт і 8 варіантів приготування в домашніх умовах