Пиріжки з квашеною капустою в духовці
Замість смаженої для начинки можна використовувати квашену капусту.
Для приготування тіста потрібно приготувати наступні продукти:
- 60 мл води;
- ложка цукру;
- 20 г дріжджів (свіжих);
- 0,1 г масла вершкового;
- півкіло борошна;
- склянка кефіру;
- ложечка солі.
Для начинки знадобиться:
- півкілограма квашеної капусти;
- велика цибулина;
- трохи цукру;
- рослинне масло.
Змащувати готові вироби будемо збитою сумішшю жовтка і чверті склянки молока.
Тісто готуємо опарним способом:
- У теплій воді розтираємо дріжджі і цукор, додаємо кілька ложок борошна і залишаємо на третину години до утворення густої опари.
- За цей час перемішуємо розтоплене масло з кефіром, вливаємо соляний розчин (1 ч. л. на 1 ст. л. окропу).
- Дріжджову суміш і кефірна маса ретельно змішуємо з рештою борошна.
- Готова маса повинна бути еластичною і не липкою.
- Приберемо в тепло на 15-30 хвилин.
Тепер приступимо до приготування начинки:
- Капусту віджимаємо, щоб видалити розсіл. Якщо вона дуже кисла, то потрібно промити після цього холодною водою і знову віджати.
- На сковороді розігріти олію, підрум’янити дрібно порізану цибулину.
- Викласти капусту, обсмажувати, поки не випарується рідина. Щоб зменшити кислотність продукту, можна додати цукор.
- Готову начинку потрібно остудити.
Далі формуємо пиріжки і викладаємо їх на промазанный маслом лист швом донизу. Залишаємо приблизно на півгодини для вистоювання, потім змащуємо і відправляємо в розігріту до 190°С духовку. Через 25 хвилин виймаємо і охолоджуємо.