Пісний рецепт
Пісні пиріжки увазі рослинну начинку. Це може бути картопляне пюре без молока і масла, капуста, гриби, навіть соєве м’ясо, обсмажене з цибулею. На наш погляд, ідеальна начинка – з кислинкою. З щавлю, шпинату або просто різної зелені.
Необхідні інгредієнти:
- 2 пласта лаваша;
- пучок зелені (кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля);
- борошно – 50 р;
- 150 мл води;
- сіль за смаком;
- соняшникова олія для смаження.
Готуємо так:
- Подрібнюємо зелень дрібно, додаємо в неї сіль, злегка приминаем, щоб зелень просочилася сіллю, виділила трохи соку.
- На один пласт лаваша викладемо начинку, вкриємо другим листом, разрежем на великі (по 10) прямокутники.
- Розмішуєм у воді трохи борошна.
- Обмакнем туди пиріжки і швидко викладемо на розпечене рослинна олія.
- Обсмажимо з двох сторін до скоринки.
- Викладемо на папір, щоб пішов зайвий жир.
Незважаючи на пісну начинку, такий варіант подобається всім. Пиріжки легкі, ситні, пряно-кисленькі. Їх добре подавати до супів з овочів, чаю або морсу в спекотний літній день.