Пиріжки з лаваша на сковороді і в духовці – 8 швидких рецептів

Пісний рецепт

Пісні пиріжки увазі рослинну начинку. Це може бути картопляне пюре без молока і масла, капуста, гриби, навіть соєве м’ясо, обсмажене з цибулею. На наш погляд, ідеальна начинка – з кислинкою. З щавлю, шпинату або просто різної зелені.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 пласта лаваша;
  • пучок зелені (кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля);
  • борошно – 50 р;
  • 150 мл води;
  • сіль за смаком;
  • соняшникова олія для смаження.

Готуємо так:

  • Подрібнюємо зелень дрібно, додаємо в неї сіль, злегка приминаем, щоб зелень просочилася сіллю, виділила трохи соку.
  • На один пласт лаваша викладемо начинку, вкриємо другим листом, разрежем на великі (по 10) прямокутники.
  • Розмішуєм у воді трохи борошна.
  • Обмакнем туди пиріжки і швидко викладемо на розпечене рослинна олія.
  • Обсмажимо з двох сторін до скоринки.
  • Викладемо на папір, щоб пішов зайвий жир.

Незважаючи на пісну начинку, такий варіант подобається всім. Пиріжки легкі, ситні, пряно-кисленькі. Їх добре подавати до супів з овочів, чаю або морсу в спекотний літній день.

Дивіться також:  Дієтичний сніданок – 17 смачних, корисних і поживних рецептів
Прокрутка до верху