З фаршем в духовці
Варіант пиріжків з фаршем в духовці самий ситний, обожнюваний чоловіками. Два-три пиріжка – повноцінний вечерю, а як вони поєднуються з трав’яним чаєм! М’ясо використовуйте будь – куряче, яловиче, свиняче. Не пошкодуйте цибулі для соковитості начинки.
Якщо попередньо зварити шматок м’яса, прокрутити його, додати цибулю, обсмажений на маслі, вийде дієтичний варіант, який підходить для дитячого харчування.
Нам потрібні:
- 2 пласта лаваша;
- м’ясний фарш – 400 г;
- велика ріпчаста цибулина;
- 2 яйця;
- сіль за смаком;
- 60 г вершкового масла;
- соняшникова олія.
Інструкція по приготуванню:
- М’ясо обсмажуємо з цибулею на середньому вогні. Даємо трохи охолонути.
- Лаваш ріжемо великими смужками. В центр викладаємо м’ясо, скручуємо рол, маку все в збиті яйця.
- Викладаємо на деко, змащене рослинним маслом або покритий пергаментом.
- Випікаємо при 200 градусів 15 хвилин. Не перетримуйте! Пиріжки легко пересушити. З’явилася скориночка – виймайте пиріжки з духовки.
Рум’яні м’ясні рулетики викладемо на велику тарілку, прикрасимо зеленню. Можна потерти на теплі пиріжки сир: він розплавиться, і вони стануть ще смачніше.