Як зробити «Трикутники»
Діти обожнюють чіпси, а турботливі матусі думають, як не дати дітям звикнути до шкідливого ласощів. Між тим, є чудовий рецепт з лаваша. Швидкий, простий, дешевий. Його люблять не тільки діти: дорослі із задоволенням з’їдять апетитні «трикутники», якщо внести корективи в рецепт. Зробити їх трохи гостріше, пікантніше і суші. У Мексиці популярні начос – чіпси з кукурудзи. Наші будуть дуже схожі на культову мексиканську закуску.
Додати в яєчну суміш червоної паприки: «трикутники» вийдуть дуже красивими.
Нам потрібні:
- великий лист тонкого лавашу;
- 2 яйця;
- рослинна олія для обсмажування;
- сіль, перець.
- будь-які спеції (або без них, якщо готуємо дітям).
Готуємо так:
- Лист ріжемо в довільному порядку на трикутники.
- Яйця збиваємо з сіллю і спеціями.
- Сковорідку накаляем досить сильно.
- Трикутники мачає в яєчну суміш, а потім відразу викладаємо на сковорідку.
- Обсмажимо все до хрусткої скоринки.
Чіпси викладайте на рушник: вони вберуть зайвий жир. Ні в якому разі не накривайте тарілку кришкою, щоб наші аля-начос не розм’якли. Подавайте до столу, їжте з пінними напоями.
Пиріжки з лаваша фаршируються: рибою з рисом, шпинатом, сумішшю з сухофруктів, грибами, плавленим сиром: обмежень для фантазій немає. Залишилося трохи фаршу? Робимо пиріжки. Захотілося пикантностей? Смажимо пиріжки з сиром і крабовими паличками з часником. Експериментуйте, підходите до кулінарії з творчою жилкою.