Пиріжки з печінкою і рисом
Пиріжки з печінкою і рисом вийдуть оригінальними, якщо додати в начинку подрібнену курагу. Незважаючи на несподіване поєднання, смак випічки буде вище всяких похвал.
Для страви знадобляться:
- 0,45 – 0,55 л кефіру;
- 20 – 25 г сухих дріжджів;
- яйце;
- 30 – 35 г цукру;
- сіль;
- 0,85 кг борошна;
- 0,45 кг печінки;
- 0,1 кг рису;
- 0,15 кг кураги;
- чорний перець.
Процес роботи:
- Розчинити в склянці кефіру цукор сухі дріжджі і залишити на чверть години.
- Розтерти яйце з сіллю, розвести її кефіром і ретельно перемішати.
- З’єднати опару з яєчно-кефірної сумішшю, всипати борошно, вимісити тісто і залишити підходити.
- Зварити печінку і рис, курагу обшпарити окропом.
- Прокрутити субпродукт і сухофрукти на м’ясорубці, змішати з крупою, присмачити сіллю і приправами.
- Коли тісто підніметься, розділити його і виліпити порції.
Можна смажити пиріжки з печінкою і рисом на сковороді або відправити їх в духовку, попередньо змастивши яєчним жовтком.