Швидкий рецепт на кефірі
Коли потрібно приготувати пиріжки з печінкою швидко, варто скористатися цим рецептом.
Для роботи знадобиться:
- 0,45 – 0,5 л кефіру;
- 15 – 20 г цукру;
- яйце;
- 5 г солі;
- 10 – 12 г харчової соди;
- борошно (скільки візьме» тісто);
- 300 г печінки;
- ріпчаста цибуля;
- зелень;
- приправи.
Послідовність приготування:
- Пропустити сиру печінку і цибулю через м’ясорубку, а потім отриману суміш обсмажити на сковороді, посипавши сіллю і спеціями.
- Розтерти яйце з цукром, сіллю і содою, після чого розвести суміш кефіром і перемішати до однорідності.
- Насипати необхідну кількість борошна і вимісити тісто так, щоб воно не прилипало до долонь.
- Розділити основу і сформувати пиріжки, попередньо додавши в остигнула начинку рубану зелень.
- Обсмажити порції на рослинному жирі до готовності.
Можна зробити швидкі пиріжки і по-іншому. Для цього слід додати у тісто менше борошна, щоб воно вийшло рідким, після чого змішати його з начинкою і обсмажити порції, викладаючи їх на сковороду ложкою, як оладки.