З листкового тіста
Це простий рецепт смачних і ароматних пиріжків, для реалізації якого використовуються:
- 800 г листкового тіста;
- 600 г сиру;
- пара яєць.
Алгоритм дій:
- Сир натирається і змішується з 1 яйцем.
- Основа розкочується, після чого з неї вирізати квадратики, на які викладається сирна начинка.
- Складаються «конвертики», які випікаються 20 хвилин в розігрітій до 200 °C духовій шафі.
З додаванням в начинку ковбаси
Якщо начинка класичних виробів з сирною стружкою здається занадто простою, можна пофантазувати і додати інші компоненти. Наприклад, кубики ковбаси.
Інгредієнти:
- неповний стакан молока;
- 11 г дріжджів;
- півкіло в/з борошна;
- по трохи солодкого піску та солі;
- стопка пісного масла;
- 200 г сиру;
- 300 г докторської ковбаси.
Щоб приготувати пиріжки з сиром і ковбасою, виконуються такі дії:
- Ковбаса ріжеться нетовстими кругляком, які діляться навпіл.
- Сир натирається.
- З молока, дріжджів, цукру, солі, борошна та олії замішується тісто, яке має підійти двічі.
- Після другого обминания з пластичної маси готуються 10 коржів, в центр яких міститься ковбасний скибочку і трохи сиру.
- Сформовані пиріжки обсмажують до золотистого кольору на сковороді.