Пиріжки з сиром – 8 рецептів, як приготувати смачні і апетитні домашні пиріжки

З листкового тіста

Це простий рецепт смачних і ароматних пиріжків, для реалізації якого використовуються:

  • 800 г листкового тіста;
  • 600 г сиру;
  • пара яєць.

Алгоритм дій:

  • Сир натирається і змішується з 1 яйцем.
  • Основа розкочується, після чого з неї вирізати квадратики, на які викладається сирна начинка.
  • Складаються «конвертики», які випікаються 20 хвилин в розігрітій до 200 °C духовій шафі.

З додаванням в начинку ковбаси

Якщо начинка класичних виробів з сирною стружкою здається занадто простою, можна пофантазувати і додати інші компоненти. Наприклад, кубики ковбаси.

Інгредієнти:

  • неповний стакан молока;
  • 11 г дріжджів;
  • півкіло в/з борошна;
  • по трохи солодкого піску та солі;
  • стопка пісного масла;
  • 200 г сиру;
  • 300 г докторської ковбаси.

Щоб приготувати пиріжки з сиром і ковбасою, виконуються такі дії:

  • Ковбаса ріжеться нетовстими кругляком, які діляться навпіл.
  • Сир натирається.
  • З молока, дріжджів, цукру, солі, борошна та олії замішується тісто, яке має підійти двічі.
  • Після другого обминания з пластичної маси готуються 10 коржів, в центр яких міститься ковбасний скибочку і трохи сиру.
  • Сформовані пиріжки обсмажують до золотистого кольору на сковороді.
Дивіться також:  Гарбузова каша – 8 рецептів приготування