Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

В духовці з яблуками

Оладки з яблуками готуються ще швидше і простіше, ніж шарлотка. Страву можна їсти на сніданок, а можна вживати в якості десерту на святковому столі.

Компоненти рецепту:

  • великі яблука — 3 шт;
  • одне куряче яйце;
  • цукор — 52 гр;
  • борошно — 160 гр;
  • сода з водою — 4 гр;
  • кефір — 240 мл;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • Яблука варто спочатку помити і позбавити від шкірки, непотрібних насіння і серцевини.
  • Готовий продукт порізати невеликими шматочками, або обробити на тертці.
  • Відразу після зіткнення з кислородов, м’якоть яблук починає темніти. Щоб уникнути цього, рекомендується побризкати на них лимонний сік.
  • Курячі яйця змішати з цукровим піском. До них наливаємо кефір, насипаємо сіль і соду. Для додання аромату можна застосувати корицю або ванілін.
  • Потихеньку засипаємо борошно, кришимо шматочки яблук.
  • Форму для запікання змастити олією.
  • За допомогою столової ложки викласти тісто у вигляді оладок овальної форми.
  • Підготувати духовку, попередньо розігрівши її до температури 180 градусів Цельсія.
  • Запікати до тих пір, поки продукт не зарум’яниться з обох сторін.
  • Дивіться також:  Торт Людина-павук – 7 рецептів, як зробити гарний і смачний дитячий торт своїми руками
    Прокрутка до верху