Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

Пишне ласощі з сиром

Щоб оладки менше схожі на коржі, господині використовують в рецепті сир. При випіканні він піднімається разом з тестом і надає яству особливу пишність.

Вам знадобляться:

  • цукор — 80 гр;
  • кефір — 0,21 л;
  • сир — 200 гр;
  • борошно — 225 гр;
  • трохи солі;
  • сода — 6 гр;
  • подрібнені скоринки мандарина — 5 гр;
  • два яйця курячі;
  • олія для обсмажування.

Як приготувати оладки:

  • Звільніть курячі яйця від шкаралупи або вилийте їх в окрему миску. Насипте туди ж цукор і сіль.
  • Обробіть яєчну масу за допомогою міксера.
  • В інший посуд покладіть сир кімнатної температури.
  • Налийте туди кефір і розімніть масу столовою ложкою.
  • Вміст першої миски перелийте в другу і перемішайте.
  • Борошно огляньте на предмет грудочок і порційно додайте до отриманої суміші.
  • Насипте щіпку кірочок мандарина і соду.
  • Зробіть тісто. По густоті воно повинно нагадувати консистенцію сметани. Якщо тісто вийшло рідким, додайте борошно, якщо надто густий — кефір.
  • Залиште основу оладок на 30 хвилин під кришкою або поліетиленовою плівкою.
  • Накапати в сковороду масло і починайте випікати одразу кілька порцій.
  • Інтенсивність вогню в газовій горілці повинна бути на середньому рівні.
  • Якщо ви хочете, щоб оладки не залишилося жирного масла, після приготування викладіть їх на паперову серветку.
  • Дивіться також:  Булочки з листкового тіста – 14 рецептів приготування
    Прокрутка до верху