Пишні оладки на кефірі – 10 рецептів

На дріжджовому тесті і кефірі

Дріжджове тісто дає оладкам пишність і рум’яну скоринку. А кефір в рецепті робить їх м’якими і в міру солодкими.

Що необхідно взяти:

  • кефір (або молоко) — 250 гр;
  • сухі дріжджі — 3 гр;
  • цукор — 17 гр;
  • сіль — 4 гр;
  • борошно — 320 гр;
  • одне яйце.

Рецепт приготування:

  • Дістаємо кефір з холодильника і відправляємо в мікрохвильову піч секунд на 20.
  • Борошно просіваємо і висипаємо його в кефірну масу.
  • Насипаємо дріжджі і замішуємо полужидкое тісто.
  • Прибираємо отриману суміш у каструлю під кришку і не чіпаємо його півгодини.
  • Через 30 хвилин розбиваємо в це тісто яйця, насипаємо цукор і сіль.
  • Знову чекаємо підняття тесту і через 15 хвилин починаємо готувати оладки на сковороді.
  • Столову ложку опускаємо в воду і зачерпываем нею тісто, опускаємо на дно посуду.
  • Обсмажуємо з двох боків в рослинній олії до придбання золотисто-коричневого кольору.
  • Вже готові пишні оладки можна обмазати джемом, медом або згущеним молоком.
  • Дивіться також:  Пиріг з полуницею швидко і просто – 12 рецептів, як спекти в мультиварці, в духовці
    Прокрутка до верху