На дріжджовому тесті і кефірі
Дріжджове тісто дає оладкам пишність і рум’яну скоринку. А кефір в рецепті робить їх м’якими і в міру солодкими.

Що необхідно взяти:
- кефір (або молоко) — 250 гр;
- сухі дріжджі — 3 гр;
- цукор — 17 гр;
- сіль — 4 гр;
- борошно — 320 гр;
- одне яйце.
Рецепт приготування:
Дістаємо кефір з холодильника і відправляємо в мікрохвильову піч секунд на 20.
Борошно просіваємо і висипаємо його в кефірну масу.
Насипаємо дріжджі і замішуємо полужидкое тісто.
Прибираємо отриману суміш у каструлю під кришку і не чіпаємо його півгодини.
Через 30 хвилин розбиваємо в це тісто яйця, насипаємо цукор і сіль.
Знову чекаємо підняття тесту і через 15 хвилин починаємо готувати оладки на сковороді.
Столову ложку опускаємо в воду і зачерпываем нею тісто, опускаємо на дно посуду.
Обсмажуємо з двох боків в рослинній олії до придбання золотисто-коричневого кольору.
Вже готові пишні оладки можна обмазати джемом, медом або згущеним молоком.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11