Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Сама Юлія називається цей рецепт одночасно дивно смачним і корисним. Готову страву напевно сподобається навіть самим маленьким членам сім’ї. Для нього використовується: 750 г кабачків, 1 велике яйце, 70 г твердого сиру, пучок свіжої зелені, 4 ст. л. просіяного пшеничного борошна, сіль, перець, олія.
- Якщо овочі молоді, то шкірку з них знімати не обов’язково. Кабачки достатньо почистити щіткою. У старих овочів віддаляється не тільки шкіра, але і внутрішня частина з насінням. Далі основний компонент натираються на тертці з осередками середнього розміру.
- Через пару хвилин овочева маса гарненько віджимається руками і відкидається на друшляк. Якщо цього не зробити, то під час смаження оладки будуть розпадатися.
- Сир нарізати дрібними кубиками, щоб він явно відчувався в тесті, після чого додається до кабачкової стружці. Туди ж відправляється борошно, сіль, перець за смаком і мелкорубленая зелень.
- Маса ретельно вимішується.
- З «тесту» ліпляться тонкі круглі оладки і обсмажуються в розпеченому маслі з двох сторін.
Подається страва з соусом на основі несолодкого йогурту з часником і спеціями.