Пісочний пиріг з вишнею – 7 рецептів приготування

Віденський пісочний пиріг з вишнею

  • вишня — 500 гр;
  • слив. масло — 180 гр;
  • борошно — 200-230 гр;
  • цукор — 140-180 гр (якщо хочеться отримати пиріг солодше, можна взяти компонента більше);
  • яйця — 1;
  • розпушувач, сіль (по щіпці);
  • ванільний екстракт — 2-3 краплі;
  • мигдальні пластівці/подрібнені горіхи — 2 стіл. л.

Яйця, масло і цукор збити разом. Після ввести просіяне борошно, розпушувач і сіль, влити екстракт. Вимісити тісто.

Форму змастити маслом. При бажанні можна присипати пластівцями мигдалю або подрібненим волоським горіхом. Викласти тісто рівним шаром. Поверх розподілити промиті вишні, злегка занурюючи ягоди в тісто. Спекти протягом півгодини при температурі 180-190 градусів.

Дивіться також:  Крем для вафельних трубочок – 6 рецептів в домашніх умовах