Віденський пісочний пиріг з вишнею
- вишня — 500 гр;
- слив. масло — 180 гр;
- борошно — 200-230 гр;
- цукор — 140-180 гр (якщо хочеться отримати пиріг солодше, можна взяти компонента більше);
- яйця — 1;
- розпушувач, сіль (по щіпці);
- ванільний екстракт — 2-3 краплі;
- мигдальні пластівці/подрібнені горіхи — 2 стіл. л.
Яйця, масло і цукор збити разом. Після ввести просіяне борошно, розпушувач і сіль, влити екстракт. Вимісити тісто.
Форму змастити маслом. При бажанні можна присипати пластівцями мигдалю або подрібненим волоським горіхом. Викласти тісто рівним шаром. Поверх розподілити промиті вишні, злегка занурюючи ягоди в тісто. Спекти протягом півгодини при температурі 180-190 градусів.