Пісочний пиріг з ягодами – 7 рецептів приготування

Пісочний пиріг з ягодами – справжня палочка-виручалочка, коли необхідно швидко спекти не тільки смачне, але ще і красиве кондитерський виріб. Яскравий, повітряний, з соковитою начинкою – він підкорить будь-якого кулінарного критика.

Простий пісочний пиріг з ягодами в духовці

Ягідне кондитерський виріб – вітамінна «бомба», яка поєднує в одному шматочку соковитість ожини і малини з розсипчастим тестом.

Для підготовки знадобиться:

  • півпачки вершкового масла вагою до 200 г;
  • 150 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 150 г цукру;
  • по 100 г ожини і малини;
  • 150 мл ряжанки;
  • 50 р крохмалю.

Хід роботи:

  • Пісочне тісто для пирога з ягодами готується шляхом створення крихти з олійною стружки і борошна. Отриманий склад вимішується в еластичне тісто при додаванні 1 жовтка і третини цукру.
  • Тісто викласти у вогнетривку форму, де у нього формуються бортики.
  • З кисломолочного продукту, крохмалю, 2 яєць, що залишився білка і цукру замішується заливка. Нею покривається суміш ароматних ягід і викласти на тісто.
  • Готується випічка в гарячій духовці (180 °C) близько 40 хвилин.

Зі сметанною заливкою

Для створення простого, але дуже смачного і ароматного ласощі потрібні звичайні продукти, які знайдуться практично у кожної господині:

  • 150 г масла вершкового;
  • вдвічі більше борошна;
  • пакетик розпушувача;
  • 150 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 450 мл сметани;
  • по 100 г чорниці та малини;
  • 50 р крохмалю.

У процесі створення кондитерського творіння виконуються прості дії:

  • В одній ємності в крихту перетираються кубики холодного масла, борошно, дві третини заявленої кількості цукру і розпушувач.
  • Після додавання в борошняну масу яйця і 50 мл сметани вимішується еластичне тісто, яке викладається у форму для запікання.
  • З сметани, цукру, що залишився, яєць і крохмалю за допомогою віночка готується заливка. Нею заповнюється серединка пирога, утворена за допомогою бортиків з тіста.
  • Завершальний штрих – ягоди. Після їх розподілу по поверхні майбутнього десерту форма відправляється в духовку на 40 хвилин.
Дивіться також:  Торт з вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити закусочний торт зі згущеним молоком, кремом або консервами

Готуємо з сиром

Смачний пиріг з ягодами і сиром з пісочного тіста готується з таких продуктів:

  • 200 г борошна;
  • удвічі меншої кількості вершкового масла;
  • пакетика розпушувача;
  • 150 г цукру;
  • 2 яєць;
  • щіпки солі;
  • 200 г сиру;
  • 100 мл сметани;
  • 250 г чорної смородини;
  • 100 г малини.

Спосіб приготування:

  • Сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, третину цукру щіпка солі) змішуються в глибокій посуді.
  • Далі додаються кубики мерзлого олії.
  • З маси створюється крихта, в яку вбивається яйце.
  • Тісто вимішується і викладається у форму таким чином, щоб вийшли бортики.
  • Ємність накривається плівкою і відправляється в холод на 20 хвилин.
  • В цей час готуємо сирну заливку. Сир за допомогою блендера змішується з цукром, яйцем і сметаною.
  • На тісто в один шар викладаються ягоди, які заливаються сирною масою.
  • Випікають пиріг 35 хвилин при 180 °C.

Пісочний пиріг з ягодами і желе

Пропонуємо рецепт гарного десерту, для створення якого потрібні:

  • 250 г вершкового масла;
  • 400 г борошна;
  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • по 100 г вишні і малини;
  • 40 мл сметани;
  • 200 мл води;
  • 1 пакетик желе.

Послідовність дій:

  • Жовтки відокремлюють від білків і перетираються з цукром.
  • З борошна та олії створюється крихта.
  • Вміст двох ємностей з’єднується, і замішується тісто з додаванням щіпки солі і сметани.
  • З злегка розкатаної основи вирізається коло і вкладається в вогнетривку форму.
  • Обрізки скочуються в «ковбаски», з яких створюються бортики.
  • Корж випікається до готовності.
  • Порошкове желе розводиться в 200 г гарячої води до повного розчинення.
  • В пісочну «кошик» викладаються ягоди, які заливаються желе.
  • Виріб знаходиться в холоді до повного застигання желейного шару.

Випічка із замороженими ягодами

Для ароматної випічки підходять як свіжі, так і заморожені ягоди.

Дивіться також:  Пиріг з лимоном – 8 найсмачніших рецептів

Щоб втілити рецепт в життя, потрібні:

  • 400 г борошна;
  • стільки ж цукру;
  • 300 г маргарину;
  • пакетик розпушувача
  • 150 г крохмалю;
  • яйце;
  • щіпка солі;
  • 500 г ягід.

Покрокова інструкція приготування:

  • Ягоди розморожуються, а виділилася рідина зливається.
  • Холодний шматок маргарину нарізається кубиками, які перетираються з борошном, половиною заявленої кількості цукру, розпушувачем і сіллю.
  • Тісто ділиться на 2 нерівні частини.
  • Більший пласт розкочується і викладається у форму для випікання.
  • Зверху розподіляються ягоди і покриваються смужками, зробленими з меншого шматка тіста.
  • Випікають пиріг 30 хвилин при 180 °C.

Рецепт для мультиварки

Десерт із пісочного тіста з соковитою начинкою в мультиварці виходить швидко і ніколи не підгорає.

Для створення кондитерського дива знадобляться:

  • 280 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • стільки ж цукру;
  • пакетика розпушувача;
  • 3 яйця;
  • щіпка солі;
  • 200 мл сметани;
  • 300 г ягід.

Послідовність приготування:

  • Білки відокремлюють від жовтків і прибирають в холодильник.
  • З жовтків, масла, третини цукру, 200 г борошна, солі і розпушувача замішують пісочне тісто.
  • У чашу мультиварки на паперові стрічки викладається еластична борошняна маса, у якій формуються високі бортики.
  • В середину пирога викладаються ягоди.
  • Заливається ароматна начинка заливкою, підготовленої зі збитих білків, змішаних зі сметаною, рештою цукром і борошном.
  • Готується десерт у програмі «Випічка» на протязі 60 хвилин.

Відкритий пісочний пиріг з ягодами

Прекрасна випічка, ідеально підходить для ягідного сезону.

Щоб створити десерт, необхідні:

  • 200 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50 г цукру;
  • яйце;
  • щіпка солі;
  • трохи води, крохмалю і цукрової пудри;
  • 300 г ягід.

Щоб приготувати відкритий пиріг, слідуємо простим алгоритмом:

  • Для початку замішується тісто з олійною стружки, змішаної з борошном. Потім заміс триває з додаванням жовтка, цукру, солі і невеликої кількості води.
  • Шар еластичного тіста відправляється на 20 хвилин на холод.
  • Потім з нього формується корж з бортиками, який викладається у форму, посипану крохмалем.
  • Трохи пластичної маси залишається для створення декору.
  • На тісто викладаються ягоди, які присипаються крохмалем і половиною заявленої кількості цукру.
  • Пиріг прикрашається сіточкою кісок з тіста і випікається при 180 °с близько 40 хвилин.
  • По готовності десерт посипається пудрою.
Дивіться також:  Як прикрасити торт фруктами – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

Якщо ягідний сезон закінчився, все одно не варто відмовлятися від ароматних десертів. Адже смачну випічку з пісочного тіста можна підготувати з замороженими ягодами або навіть джемом.

Прокрутка до верху