Пісочний пиріг з ягодами – справжня палочка-виручалочка, коли необхідно швидко спекти не тільки смачне, але ще і красиве кондитерський виріб. Яскравий, повітряний, з соковитою начинкою – він підкорить будь-якого кулінарного критика.
Простий пісочний пиріг з ягодами в духовці
Ягідне кондитерський виріб – вітамінна «бомба», яка поєднує в одному шматочку соковитість ожини і малини з розсипчастим тестом.
Для підготовки знадобиться:
- півпачки вершкового масла вагою до 200 г;
- 150 г борошна;
- 3 яйця;
- 150 г цукру;
- по 100 г ожини і малини;
- 150 мл ряжанки;
- 50 р крохмалю.
Хід роботи:
- Пісочне тісто для пирога з ягодами готується шляхом створення крихти з олійною стружки і борошна. Отриманий склад вимішується в еластичне тісто при додаванні 1 жовтка і третини цукру.
- Тісто викласти у вогнетривку форму, де у нього формуються бортики.
- З кисломолочного продукту, крохмалю, 2 яєць, що залишився білка і цукру замішується заливка. Нею покривається суміш ароматних ягід і викласти на тісто.
- Готується випічка в гарячій духовці (180 °C) близько 40 хвилин.
Зі сметанною заливкою
Для створення простого, але дуже смачного і ароматного ласощі потрібні звичайні продукти, які знайдуться практично у кожної господині:
- 150 г масла вершкового;
- вдвічі більше борошна;
- пакетик розпушувача;
- 150 г цукру;
- 3 яйця;
- 450 мл сметани;
- по 100 г чорниці та малини;
- 50 р крохмалю.
У процесі створення кондитерського творіння виконуються прості дії:
- В одній ємності в крихту перетираються кубики холодного масла, борошно, дві третини заявленої кількості цукру і розпушувач.
- Після додавання в борошняну масу яйця і 50 мл сметани вимішується еластичне тісто, яке викладається у форму для запікання.
- З сметани, цукру, що залишився, яєць і крохмалю за допомогою віночка готується заливка. Нею заповнюється серединка пирога, утворена за допомогою бортиків з тіста.
- Завершальний штрих – ягоди. Після їх розподілу по поверхні майбутнього десерту форма відправляється в духовку на 40 хвилин.
Готуємо з сиром
Смачний пиріг з ягодами і сиром з пісочного тіста готується з таких продуктів:
- 200 г борошна;
- удвічі меншої кількості вершкового масла;
- пакетика розпушувача;
- 150 г цукру;
- 2 яєць;
- щіпки солі;
- 200 г сиру;
- 100 мл сметани;
- 250 г чорної смородини;
- 100 г малини.
Спосіб приготування:
- Сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, третину цукру щіпка солі) змішуються в глибокій посуді.
- Далі додаються кубики мерзлого олії.
- З маси створюється крихта, в яку вбивається яйце.
- Тісто вимішується і викладається у форму таким чином, щоб вийшли бортики.
- Ємність накривається плівкою і відправляється в холод на 20 хвилин.
- В цей час готуємо сирну заливку. Сир за допомогою блендера змішується з цукром, яйцем і сметаною.
- На тісто в один шар викладаються ягоди, які заливаються сирною масою.
- Випікають пиріг 35 хвилин при 180 °C.
Пісочний пиріг з ягодами і желе
Пропонуємо рецепт гарного десерту, для створення якого потрібні:
- 250 г вершкового масла;
- 400 г борошна;
- 3 яйця;
- 200 г цукру;
- по 100 г вишні і малини;
- 40 мл сметани;
- 200 мл води;
- 1 пакетик желе.
Послідовність дій:
- Жовтки відокремлюють від білків і перетираються з цукром.
- З борошна та олії створюється крихта.
- Вміст двох ємностей з’єднується, і замішується тісто з додаванням щіпки солі і сметани.
- З злегка розкатаної основи вирізається коло і вкладається в вогнетривку форму.
- Обрізки скочуються в «ковбаски», з яких створюються бортики.
- Корж випікається до готовності.
- Порошкове желе розводиться в 200 г гарячої води до повного розчинення.
- В пісочну «кошик» викладаються ягоди, які заливаються желе.
- Виріб знаходиться в холоді до повного застигання желейного шару.
Випічка із замороженими ягодами
Для ароматної випічки підходять як свіжі, так і заморожені ягоди.
Щоб втілити рецепт в життя, потрібні:
- 400 г борошна;
- стільки ж цукру;
- 300 г маргарину;
- пакетик розпушувача
- 150 г крохмалю;
- яйце;
- щіпка солі;
- 500 г ягід.
Покрокова інструкція приготування:
- Ягоди розморожуються, а виділилася рідина зливається.
- Холодний шматок маргарину нарізається кубиками, які перетираються з борошном, половиною заявленої кількості цукру, розпушувачем і сіллю.
- Тісто ділиться на 2 нерівні частини.
- Більший пласт розкочується і викладається у форму для випікання.
- Зверху розподіляються ягоди і покриваються смужками, зробленими з меншого шматка тіста.
- Випікають пиріг 30 хвилин при 180 °C.
Рецепт для мультиварки
Десерт із пісочного тіста з соковитою начинкою в мультиварці виходить швидко і ніколи не підгорає.
Для створення кондитерського дива знадобляться:
- 280 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- стільки ж цукру;
- пакетика розпушувача;
- 3 яйця;
- щіпка солі;
- 200 мл сметани;
- 300 г ягід.
Послідовність приготування:
- Білки відокремлюють від жовтків і прибирають в холодильник.
- З жовтків, масла, третини цукру, 200 г борошна, солі і розпушувача замішують пісочне тісто.
- У чашу мультиварки на паперові стрічки викладається еластична борошняна маса, у якій формуються високі бортики.
- В середину пирога викладаються ягоди.
- Заливається ароматна начинка заливкою, підготовленої зі збитих білків, змішаних зі сметаною, рештою цукром і борошном.
- Готується десерт у програмі «Випічка» на протязі 60 хвилин.
Відкритий пісочний пиріг з ягодами
Прекрасна випічка, ідеально підходить для ягідного сезону.
Щоб створити десерт, необхідні:
- 200 г борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 50 г цукру;
- яйце;
- щіпка солі;
- трохи води, крохмалю і цукрової пудри;
- 300 г ягід.
Щоб приготувати відкритий пиріг, слідуємо простим алгоритмом:
- Для початку замішується тісто з олійною стружки, змішаної з борошном. Потім заміс триває з додаванням жовтка, цукру, солі і невеликої кількості води.
- Шар еластичного тіста відправляється на 20 хвилин на холод.
- Потім з нього формується корж з бортиками, який викладається у форму, посипану крохмалем.
- Трохи пластичної маси залишається для створення декору.
- На тісто викладаються ягоди, які присипаються крохмалем і половиною заявленої кількості цукру.
- Пиріг прикрашається сіточкою кісок з тіста і випікається при 180 °с близько 40 хвилин.
- По готовності десерт посипається пудрою.
Якщо ягідний сезон закінчився, все одно не варто відмовлятися від ароматних десертів. Адже смачну випічку з пісочного тіста можна підготувати з замороженими ягодами або навіть джемом.