Домашня піца з ковбасою, сиром на сковороді
Якщо немає можливості скористатися духовкою, можна приготувати піцу з ковбасою, сиром і помідорами на сковороді.
Для тіста знадобиться:
- 250 мл кефіру;
- 100 г сметани;
- 2 яйця;
- 10 г соди;
- 450 г борошна;
- 30 г оливкової олії;
- сіль.
В начинку будемо використовувати:
- ковбасу;
- твердий сир;
- помідори;
- болгарський перець;
- томатну пасту;
- майонез;
- гірчицю.
Порядок роботи:
- Змішати в глибокій мисці борошно, сіль і соду, а потім додати кефір, яйця, сметану і масло.
- Вимісити тісто, сформувати коржик, покласти в сковороду і обсмажити до світло-золотистого кольору з обох сторін.
- Нарізати ковбасу і болгарський перець соломкою, трохи обсмажити.
- Поєднати майонез, томатну пасту і гірчицю. Змастити отриманим складом коржик, а зверху розкласти ковбасу з перцем.
- Поверх засмажки покласти нарізані кружечками або напівкруглими скибочками помідори і посипати начинку для піци тертим сиром.
- Закрити сковороду кришкою і тушкувати страву на слабкому вогні, поки сир не розплавиться.
Виймати з ємності і різати таку піцу відразу ж не слід, потрібно почекати, поки вона трохи охолоне.