Плов в казані – 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

Узбецький плов з баранини в казані

Склад продуктів: кіло рису, стільки ж моркви і баранини, 4 великі цибулини, 0,7 склянки розтопленого курдючного жиру, 2 сухих червоних перцю, головка часнику, велика ложка сушеного барбарису, малий. ложка насіння коріандру, велика сіль.

  • Щоб приготувати смачний плов з баранини, спочатку потрібно м’ясо нарізати середніми шматками і добре промити рис.
  • Цибуля (3 шт.) шинкуется півкільцями, морква – товстими брусками. Часник позбавляється від лушпиння.
  • На розігрітому жирі на сильному вогні смажиться залишилася ціла цибулина (очищена). Коли овоч стане чорного кольору, його видаляють з казана.
  • У жир висипаються подрібнені овочі і готують до рум’яності. Потім до них всипати приправи і скибки м’яса.
  • Вогонь зменшується до середнього, вливається окріп шаром до 2 см, закладається гострий перець.
  • Основа чекати близько години.
  • Далі по зирваку розподіляється рис і вливається ще окріп (солоний). Його рівень повинен виявитися вище шару крупи приблизно на 3 див.
  • Як тільки вода вбереться, крупу вдавлюється роздавлений часник, рис в кількох місцях проколюють до дна і залишається на мінімальному вогні під кришкою ще хвилин на 25.

Тільки готовий узбецький плов можна перемішати.

Дивіться також:  Сухарики з часником в духовці – 4 рецепта приготування
Прокрутка до верху