Узбецький плов з баранини в казані
Склад продуктів: кіло рису, стільки ж моркви і баранини, 4 великі цибулини, 0,7 склянки розтопленого курдючного жиру, 2 сухих червоних перцю, головка часнику, велика ложка сушеного барбарису, малий. ложка насіння коріандру, велика сіль.
- Щоб приготувати смачний плов з баранини, спочатку потрібно м’ясо нарізати середніми шматками і добре промити рис.
- Цибуля (3 шт.) шинкуется півкільцями, морква – товстими брусками. Часник позбавляється від лушпиння.
- На розігрітому жирі на сильному вогні смажиться залишилася ціла цибулина (очищена). Коли овоч стане чорного кольору, його видаляють з казана.
- У жир висипаються подрібнені овочі і готують до рум’яності. Потім до них всипати приправи і скибки м’яса.
- Вогонь зменшується до середнього, вливається окріп шаром до 2 см, закладається гострий перець.
- Основа чекати близько години.
- Далі по зирваку розподіляється рис і вливається ще окріп (солоний). Його рівень повинен виявитися вище шару крупи приблизно на 3 див.
- Як тільки вода вбереться, крупу вдавлюється роздавлений часник, рис в кількох місцях проколюють до дна і залишається на мінімальному вогні під кришкою ще хвилин на 25.
Тільки готовий узбецький плов можна перемішати.