Плов в казані – 10 рецептів приготування на вогнищі і на плиті будинку

Варіант плову з нутом

Склад продуктів: кіло будь-якого м’яса та стільки ж моркви, 230 г нуту, 1,5 кіло рису відповідного сорту, велика сіль, рафінована олія, 2 цибулини, часникова головка, малий. ложка зіри і будь-які інші спеції.

  • Нут замочується в холодній воді на всю ніч.
  • На розігрітій олії смажиться соломка моркви з півкільцями цибулі і скибочками заздалегідь промитого і підсушеного паперовим рушником м’яса.
  • Разом основа для майбутнього плову нудиться під кришкою близько півгодини.
  • Окремо до напівготовності вариться рис (у солоній воді).
  • У казан висипається сіль і вибрані спеції. Ще через 12 хвилин по поверхні засмажки з приправами розподіляється напівготові крупа.
  • Додається гаряча вода, нут, головка часнику, урятована від верхньої лушпиння. Рідина повинна повністю покривати всі продукти.

Плов готується до м’якості рису і вбирання води.

Дивіться також:  Рубані котлети з свинини – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху