Варіант плову з нутом
Склад продуктів: кіло будь-якого м’яса та стільки ж моркви, 230 г нуту, 1,5 кіло рису відповідного сорту, велика сіль, рафінована олія, 2 цибулини, часникова головка, малий. ложка зіри і будь-які інші спеції.
- Нут замочується в холодній воді на всю ніч.
- На розігрітій олії смажиться соломка моркви з півкільцями цибулі і скибочками заздалегідь промитого і підсушеного паперовим рушником м’яса.
- Разом основа для майбутнього плову нудиться під кришкою близько півгодини.
- Окремо до напівготовності вариться рис (у солоній воді).
- У казан висипається сіль і вибрані спеції. Ще через 12 хвилин по поверхні засмажки з приправами розподіляється напівготові крупа.
- Додається гаряча вода, нут, головка часнику, урятована від верхньої лушпиння. Рідина повинна повністю покривати всі продукти.
Плов готується до м’якості рису і вбирання води.