Смачний розсипчастий плов з індичкою
Склад продуктів: півкіло філе птиці, 290 г рису відповідного сорту, сіль за смаком, 2 часникові головки, будь-які спеції (краще всього – барбарис, зіра, суміш перців), 2 цибулини, рафінована олія, велика морква.
- Птах нарізати середніми шматочками. Овочі мельчатся довільно, але краще не робити скибочки занадто мініатюрними.
- У казані розігрівається велику кількість масла. Спочатку на ньому обсмажується до рум’яності цибулю, потім сюди ж засипається індичка і моркву.
- Разом при частому помішуванні продукти нудяться ще 6-7 хвилин.
- Маса солиться, присипається спеціями.
- Ще через кілька хвилин по поверхні зірвака розсипається заздалегідь промитий рис. У різних місцях у нього вдавлюються головки часнику без верхньої лушпиння.
- У казан вливається окріп на 2 см вище рівня крупи.
Плов готується до повного випаровування рідини.