З качкою
Склад продуктів: кіло качиних ніжок, масло оливи, головка часнику, 1 шт. гострого перцю, кіло рису, велика сіль за смаком, спеції (обов’язково – зіра і мелений барбарис), кіло моркви, 3 великі цибулини.
- З ніжок птиці зрізати жир і смажиться до стану сухих шкварок прямо в казані. Сюди ж відправляється трохи олії оливи.
- Коли суміш добре розігріється, на ній потрібно обсмажити півкільця цибулі, соломку моркви, невеликі шматки м’яса, зрізаного з кісток. Шкварки з казана попередньо витягуються.
- Коли м’ясо обсмажиться, а овочі розм’якшаться – у ємність додаються приправи, ціла головка часнику (без верхньої лушпиння), сіль і вода. Рідини повинно бути більше, ніж гущі приблизно на 1 див.
- Готується маса близько півгодини. Далі по її поверхні розрівнюється заздалегідь промитий рис.
- Вливається ще літр підсоленого окропу.
- Маса нудиться до повної готовності крупи. При цьому складові страви перемішувати не треба.
- Коли з казана повністю випарується вся вода, частування залишається на повільному вогні ще хвилин на 17.
Тільки після цього плов можна зняти з плити, ретельно перемішати і подавати до столу.