Плюшки з цукром з дріжджового тіста – 4 рецепта

Як спекти на дріжджах з корицею?

Смачні булочки з корицею не поступаються знаменитим синнабонкам. Сформувати булочки можна у вигляді сердечок або нарізаного на шматочки рулету. Другий спосіб краще, оскільки дозволяє прикрасити зверху випічку цукрової або горіховою крихтою.

Для здобної дріжджовий основи, ароматною прошарку і прикраси будуть потрібні:

  • 500 мл молока;
  • 25 г свіжих дріжджів;
  • 100 г цукрового піску (половина в тісто, інша – для начинки);
  • 130 г вершкового масла, з них 50 г – в начинку;
  • 800 г борошна хлібопекарського;
  • 20 г порошку кориці;
  • 1 яйце;
  • 100 г горіхової крихти.

Спосіб випічки:

  • У 200 мл теплого молока розчинити дріжджі, почекати поки воно вкриється піною. Потім додати вершки, молоко, цукор, розтоплене тепле масло і борошно. Замісити тісто м’яке, але не пристающее до рук. Воно повинно підходити протягом години в теплі, вдалині від різких шумів і протягів;
  • Для прошарку розтопити вершкове масло, змішати його з цукром і меленою корицею. Добре розмішуючи домогтися рідкої солодкої суміші коричневого кольору з ароматом кориці;
  • Дочекавшись збільшення габаритів грудки тісто трохи обім’яти його. Потім розкачати в прямокутний пласт зі сторонами 20 і 50 см. Кожен квадратний сантиметр цього прямокутника змастити підготовленою начинкою, згорнути рулетом і розділити ножем на булочки по 1,5-2 см;
  • Укласти заготовки зрізом вниз на деко, після двадцятихвилинної расстойки змастити яйцем, збитим з 20 мл холодної води, обсипати крихтою і випікати в прогрітій духовці.
  • Готову здобу охолодити.
  • Прикрасити цукровою пудрою.
  • Дивіться також:  Торт «Графські руїни» – класичний рецепт і 6 варіантів
    Прокрутка до верху