Покроковий рецепт торта «Кабачок»

Кількість порцій: 8. Час приготування 1ч.30 хв.

Інгредієнти для торта “Кабачок”:

Для коржів:

  • Кабачок великого розміру 2 шт.;
  • Яйця курячі 2 шт;
  • Сіль на смак;
  • Перець на смак;
  • Борошно пшеничне 300 гр.;
  • Олія соняшникова 70 мл.

Начинка:

  • Цибуля ріпчаста 2 шт.;
  • Морква велика 2 шт.;
  • Сир російський 300 гр.;
  • Помідори великі 3 шт.
  • Для крему:
  • Майонез 300 гр.;
  • 2 зубчики часнику;
  • Зелень 100 гр.

Як приготувати торт «Кабачок»

 

 

  • 1. Чистимо овочі, у кабачка видаляємо великі насіння.
  • 2. Кабачок натираємо на крупній тертці, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Після того як кабачок дасть сік, зливаємо його і додаємо до кабачка борошно, замішуємо тісто як на оладки.
  • 3. На повільному вогні печемо коржі на соняшниковій олії товщиною 5-7 мм
  • 4. Готуємо начинку: цибулю ріжемо соломкою, моркву натираємо на крупній тертці і підсмажити все, поки не приготується. Помідори нарізаємо кружечками товщиною 3-5 мм. Сир тремо на крупній тертці.
  • 5. Готуємо соус: зелень і часник дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом. Цю суміш можна трохи розбавити водою або сметаною, тоді вона буде легше лягати на торт.
  • 6. На деко по черзі викладаємо коржі один на одного, при цьому кожен змащуємо соусом, потім кладемо пасеровані цибулю і моркву, викладаємо шар з помідор і трохи посипаємо сиром (при запіканні сир плавиться і послужить склеює речовиною для коржів). В кінці, коли все викладено шарами, змащуємо боки залишками соусу, посипаємо сиром верх і з боків по мірі можливості.
  • 7. Випікаємо в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів протягом 40 хвилин.

 

 

Порада: прикрасьте торт гілочкою зелені і ягодами журавлини або брусниці. Любителям оливкової олії можна замінити їм соняшникова.

Дивіться також:  Чіабатта – рецепт італійського хліба

 
Торт «Кабачок» стане прекрасним доповненням вашого святкового столу. Здивуйте своїх близьких незвичайним ласощами, приготованим з простих продуктів. Такий торт буде по кишені кожному. Особливо добре його приготувати під час збору врожаю кабачків, коли ікра і рагу вже приїлися, а овочі дівати нікуди. Багато разів готувала торт «Кабачок» як на свята, так і вдома на вечерю. Завжди гості були в захваті і запитували рецепт цього чудового кулінарного шедевра. Навіть ті, хто не люблять кабачки, їли торт з задоволенням і просили добавки. Начинку можна робити різноманітну: м’ясний фарш, шинка, кружечки болгарського перцю, смажені кружечки баклажани, мариновані огірки, гриби і т. д. Насолоджуйтеся приємним смаком! Приємного апетиту!

Прокрутка до верху