Кількість порцій: 8. Час приготування 1ч.30 хв.
Інгредієнти для торта “Кабачок”:
Для коржів:
- Кабачок великого розміру 2 шт.;
- Яйця курячі 2 шт;
- Сіль на смак;
- Перець на смак;
- Борошно пшеничне 300 гр.;
- Олія соняшникова 70 мл.
Начинка:
- Цибуля ріпчаста 2 шт.;
- Морква велика 2 шт.;
- Сир російський 300 гр.;
- Помідори великі 3 шт.
- Для крему:
- Майонез 300 гр.;
- 2 зубчики часнику;
- Зелень 100 гр.
Як приготувати торт «Кабачок»
- 1. Чистимо овочі, у кабачка видаляємо великі насіння.
- 2. Кабачок натираємо на крупній тертці, солимо, перчимо, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин. Після того як кабачок дасть сік, зливаємо його і додаємо до кабачка борошно, замішуємо тісто як на оладки.
- 3. На повільному вогні печемо коржі на соняшниковій олії товщиною 5-7 мм
- 4. Готуємо начинку: цибулю ріжемо соломкою, моркву натираємо на крупній тертці і підсмажити все, поки не приготується. Помідори нарізаємо кружечками товщиною 3-5 мм. Сир тремо на крупній тертці.
- 5. Готуємо соус: зелень і часник дрібно рубаємо і змішуємо з майонезом. Цю суміш можна трохи розбавити водою або сметаною, тоді вона буде легше лягати на торт.
- 6. На деко по черзі викладаємо коржі один на одного, при цьому кожен змащуємо соусом, потім кладемо пасеровані цибулю і моркву, викладаємо шар з помідор і трохи посипаємо сиром (при запіканні сир плавиться і послужить склеює речовиною для коржів). В кінці, коли все викладено шарами, змащуємо боки залишками соусу, посипаємо сиром верх і з боків по мірі можливості.
- 7. Випікаємо в жаровій шафі при температурі 180-200 градусів протягом 40 хвилин.
Порада: прикрасьте торт гілочкою зелені і ягодами журавлини або брусниці. Любителям оливкової олії можна замінити їм соняшникова.
Торт «Кабачок» стане прекрасним доповненням вашого святкового столу. Здивуйте своїх близьких незвичайним ласощами, приготованим з простих продуктів. Такий торт буде по кишені кожному. Особливо добре його приготувати під час збору врожаю кабачків, коли ікра і рагу вже приїлися, а овочі дівати нікуди. Багато разів готувала торт «Кабачок» як на свята, так і вдома на вечерю. Завжди гості були в захваті і запитували рецепт цього чудового кулінарного шедевра. Навіть ті, хто не люблять кабачки, їли торт з задоволенням і просили добавки. Начинку можна робити різноманітну: м’ясний фарш, шинка, кружечки болгарського перцю, смажені кружечки баклажани, мариновані огірки, гриби і т. д. Насолоджуйтеся приємним смаком! Приємного апетиту!