Пончики – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Шоколадне ласощі

Ніжні шоколадні пончики на йогурті з тонким ароматом кориці ідеально доповнять чашечку кави або чаю. Щоб надати випічці деяку соковитість, її можна покрити зверху глазур’ю, контрастною білою цукрової або в тон з темної шоколадної помадки.

До складу шоколадного тіста для пончиків входять:

  • 560 г борошна вищого сорту;
  • 300 мл білого йогурту без наповнювача;
  • 180 г білого кристалічного цукру;
  • 2 цілих курячих яйця 1 жовток;
  • 60 г вершкового масла;
  • 50 г какао-порошку;
  • 3 г кориці;
  • 3 г солі;
  • 7 г розпушувача.

Як спекти:

  • Всі сухі продукти, крім цукрового піску, зсипати в одній ємності. Масло розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті, дати йому охолонути.
  • Яйця і жовток міксером перетворити в пишну масу разом з цукром. Потім по черзі вливаючи йогурт і масло, вимішати ці продукти в суміш.
  • Наступний етап – додавання суміші сипких продуктів і вимішування тіста. Щоб тісто не липло до рук, було більш податливим і слухняним, його потрібно прибрати на один-два години на холод для стабілізації.
  • Поділити колобок тесту на чотири частини. Кожну розкачати в корж сантиметрової товщини, вирізати пампушки – кружечки по 8 см в діаметрі. Зарумянить їх в олії по 2-3 хвилини з кожного боку.
  • Дивіться також:  Пшеничний хліб – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах в духовці і в хлібопічці