Покроковий рецепт від Юлії Висоцької
Приготувати профітролі можна і за рецептом відомої Юлії Висоцької.
Необхідні продукти для крему:
- 50 г крохмалю;
- паста фісташкова – 100 г;
- близько 400 мілілітрів молока;
- три жовтка;
- 120 г цукру.
Для тіста:
- 4 яйця;
- 100 г вершкового масла;
- 130 мл молока;
- ложка цукру;
- щіпка солі;
- приблизно 100 г борошна.
Процес приготування:
- У каструлю викладаємо всі інгредієнти для тіста крім борошна та яєць, чекаємо, коли закипить, і після цього вводимо вказану кількість борошна, перемішуємо, злегка остуджуємо, з’єднуємо з заздалегідь збитими яйцями і доводимо до однорідності.
- Великою ложкою взяти трохи тіста і викласти його невеликими купками на деко, випікати на 170 градусах близько 20 хвилин.
- Молоко довести до кипіння і його половину з’єднати з попередньо збитими жовтками з цукром і крохмалем.
- Те, що вийшло змішати з рештою молоком, нагріти, постійно помішуючи, додати фісташкову пасту, перемішати.
- Заготовки профітролей наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца або ж зробивши невеличкий надріз ножем.