Профітролі з заварним кремом – 9 рецептів приготування

Покроковий рецепт від Юлії Висоцької

Приготувати профітролі можна і за рецептом відомої Юлії Висоцької.

Необхідні продукти для крему:

  • 50 г крохмалю;
  • паста фісташкова – 100 г;
  • близько 400 мілілітрів молока;
  • три жовтка;
  • 120 г цукру.

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • 100 г вершкового масла;
  • 130 мл молока;
  • ложка цукру;
  • щіпка солі;
  • приблизно 100 г борошна.

Процес приготування:

  • У каструлю викладаємо всі інгредієнти для тіста крім борошна та яєць, чекаємо, коли закипить, і після цього вводимо вказану кількість борошна, перемішуємо, злегка остуджуємо, з’єднуємо з заздалегідь збитими яйцями і доводимо до однорідності.
  • Великою ложкою взяти трохи тіста і викласти його невеликими купками на деко, випікати на 170 градусах близько 20 хвилин.
  • Молоко довести до кипіння і його половину з’єднати з попередньо збитими жовтками з цукром і крохмалем.
  • Те, що вийшло змішати з рештою молоком, нагріти, постійно помішуючи, додати фісташкову пасту, перемішати.
  • Заготовки профітролей наповнити кремом за допомогою кондитерського шприца або ж зробивши невеличкий надріз ножем.
Дивіться також:  Коржі для торта – 9 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху