Пряники – 14 рецептів приготування в домашніх умовах

Традиційні тульські пряники

Інгредієнти:

  • борошно в/з біла – 400 грам;
  • курячі жовтки – два;
  • мед – 60 – 80 грам;
  • цукор – стакан;
  • 100 мл молока (2,5 %);
  • чайна сода;
  • повидло (бажано, яблучне) – для начинки.

Спосіб приготування:

  • Яєчні жовтки поступово змішують з цукровим піском і розігрітим медом, злегка збивають отриманий склад і вливають в нього тепле молоко.
  • Повільно всипають просіяне борошно, добре вимішують тісто і дають йому полежати близько двох годин.
  • Після закінчення цього часу тісто розкачують качалкою на два млинця.
  • Викладають перший на змащену форму для запікання, густо покривають його варенням, яке відразу ж ховають під другим млинцем.
  • Прищипують краю майбутнього пряника й випікають його в духовій шафі при 170 градусах.
Дивіться також:  Хмиз – класичний рецепт і 7 варіантів приготування