Традиційні тульські пряники
Інгредієнти:
- борошно в/з біла – 400 грам;
- курячі жовтки – два;
- мед – 60 – 80 грам;
- цукор – стакан;
- 100 мл молока (2,5 %);
- чайна сода;
- повидло (бажано, яблучне) – для начинки.
Спосіб приготування:
- Яєчні жовтки поступово змішують з цукровим піском і розігрітим медом, злегка збивають отриманий склад і вливають в нього тепле молоко.
- Повільно всипають просіяне борошно, добре вимішують тісто і дають йому полежати близько двох годин.
- Після закінчення цього часу тісто розкачують качалкою на два млинця.
- Викладають перший на змащену форму для запікання, густо покривають його варенням, яке відразу ж ховають під другим млинцем.
- Прищипують краю майбутнього пряника й випікають його в духовій шафі при 170 градусах.