З додаванням гарбуза
Зазначений овоч зробить готову кашку більш яскравою і сонячною. Особливо в такому варіанті вона подобається самим молодшим членам родини. Гарбуза достатньо взяти 270-290 грам. Інші інгредієнти: 320 мл фільтрованої води, 180 мл жирного молока, кухонна сіль, білий цукор за смаком.

Крупа ретельно промивається проточною водою. Зручно використовувати для цього сито (найдрібніше).
Суміш молока і води виливається в каструльку, доводиться до кипіння. Відразу після появи перших бульбашок на поверхні, рідина всипається крупа.
Далі потрібно варити пшеничну кашу, не забуваючи помішувати її, 12-14 хвилин.
М’якоть овоча треться на тертці. Можна використовувати як її дрібні, так і великі поділу. Разом з сіллю і піском гарбуз викладається в наполовину зварене блюдо.
Вогонь зменшується, і частування нудитися під кришкою ще приблизно 15-17 хвилин.