Пшеничний хліб – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах в духовці і в хлібопічці

З пшеничного борошна

З пшеничного борошна виходять відмінні содові хлібці або ірландський хліб. Для його приготування не потрібні дріжджі. Хліб піднімається за рахунок реакції соди і молочної кислоти.

На 350 мл будь-якого кисломолочного напою:

  • 450 г борошна;
  • 15 г соди;
  • 15 г солі.

В хліб можна додати мед, прянощі і трави за смаком.

  • Компоненти змішують дуже швидко, так як відразу починається виділення вуглекислого газу. Необхідно зберегти всі його бульбашки в тесті.
  • Хоча тісто трохи рідкувате, з нього можна сформувати кулю для подового хліба. Але ще простіше використовувати форму.
  • Випікати при 200 º с близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Апельсиновий торт – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху