Пшоняна каша – 8 рецептів приготування смачної розсипчастої каші

З курячим філе

Ситний і в той же час легкий вечерю можна приготувати з пшоняної крупи, овочів і ніжного курячого м’яса. Варити пшоняну кашу з філе потрібно не більше 35 хвилин. Вона виходить дуже поживною, корисної для всієї родини.

Готується страва на основі:

  • курячого філе – 400 г;
  • пшона – 350 г;
  • моркви – пару штук;
  • лука;
  • вершкового масла – 120 г;
  • рослинної олії – 60 мл;
  • твердого сиру – 120 г;
  • зелені;
  • солі;
  • чорного перцю;
  • мускатного горіха – трохи менше чайної ложки.

Біле м’ясо курки промивається, заливається водою і відварюється до готовності. На рослинному маслі потрібно злегка обсмажити промите пшоно, залити водою 1:3 і відварити.

М’ясо порізати на порційні шматочки, цибулю і моркву подрібнити. Обсмажити на рослинному жирі, посолити, додати перець.

Готова каша і піджарка з’єднуються, розкладаються по горщикам. У кожного потрібно ввести трохи мускатного горіха, олії, викласти тертий сир. Запекти в духовій шафі, розігрітій до 190 градусів протягом 25 хвилин під кришками і ще 8 без них. В кінці можна притрусити зеленню і подати до столу. Звати домочадців при цьому не потрібно – аромат від такої страви, що всі самі зберуться і захочуть скуштувати по-справжньому знатне страва.

Дивіться також:  Качка з апельсинами – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху