З курячим філе
Ситний і в той же час легкий вечерю можна приготувати з пшоняної крупи, овочів і ніжного курячого м’яса. Варити пшоняну кашу з філе потрібно не більше 35 хвилин. Вона виходить дуже поживною, корисної для всієї родини.
Готується страва на основі:
- курячого філе – 400 г;
- пшона – 350 г;
- моркви – пару штук;
- лука;
- вершкового масла – 120 г;
- рослинної олії – 60 мл;
- твердого сиру – 120 г;
- зелені;
- солі;
- чорного перцю;
- мускатного горіха – трохи менше чайної ложки.
Біле м’ясо курки промивається, заливається водою і відварюється до готовності. На рослинному маслі потрібно злегка обсмажити промите пшоно, залити водою 1:3 і відварити.
М’ясо порізати на порційні шматочки, цибулю і моркву подрібнити. Обсмажити на рослинному жирі, посолити, додати перець.
Готова каша і піджарка з’єднуються, розкладаються по горщикам. У кожного потрібно ввести трохи мускатного горіха, олії, викласти тертий сир. Запекти в духовій шафі, розігрітій до 190 градусів протягом 25 хвилин під кришками і ще 8 без них. В кінці можна притрусити зеленню і подати до столу. Звати домочадців при цьому не потрібно – аромат від такої страви, що всі самі зберуться і захочуть скуштувати по-справжньому знатне страва.