З гарбузом на молоці
Варити пшоняну кашу на молоці з гарбузом не складно, для цього знадобиться:
- молоко – 3 склянки;
- пшоняна крупа – 1 склянка;
- гарбуз – 0,5 кг;
- цукор – 1 ч. ложка;
- сіль – ½ ч. ложки.
Гарбуз промивається і нарізати дрібними шматочками. Овоч має бути невеликого розміру. Потім вона кладеться в каструлю з підігрітим молоком і вариться від 15 до 20-ти хвилин. Перебираємо і промиваємо пшоно, після чого акуратно додаємо в ту ж каструлю, де вариться гарбуз. Слідом йде сіль і цукор. Варка триває ще 20 хвилин, поки пшонка не загусне. Щоб пшоняна каша з гарбузом упрела, її потрібно на півгодини поставити в духовку або на водяну баню на півгодини.