Як зварити в мультиварці?
Смачною і ніжною на смак виходить пшоняна каша з гарбузом в мультиварці. З такою стравою впорається навіть новачок.
Рецепт приготування наступний:
- гарбуз — 40 гр;
- пшоно — 1 мультистакан;
- молоко середньої жирності (від 3 %) — 4 мультистакана;
- цукор — 3 стіл. л.;
- слив. масло — 50 гр;
- сіль — ½ ч. л.;
- кориця — на кінчику ножа.
Гарбуз промиємо під проточною водою, позбавляє від шкірки і насіння — потрібна тільки м’якоть. Якщо хочеться більш насичений гарбузовий смак, можна взяти трохи більше м’якоті, ніж зазначено в рецепті.
Далі готуємо крупу — її потрібно перебрати від сміття і промити в ситі проточною водою. Перекладаємо в миску, наливаємо окріп так, щоб він був трохи вище рівня крупи. Залишаємо в окропі хвилин на 10, щоб пішов горклый присмак.
Тим часом готуємо мультиварочную ємність — покриваємо тонким шаром злив. масла. Складаємо шматочки гарбуза, засипаємо крупою, приправляємо сіллю і цукром. Все заливаємо молоком. Масло рекомендується покласти на кашу.
Закривши кришку, вибираємо програму «Молочна каша» або «Крупи» на півгодини.
На замітку. При будь-якому способі приготування каші рекомендується в кінці залишити блюдо настоятися під кришкою 20-30 хвилин. Можна в цей момент додати невелика кількість кориці/масла, перемішати, прикрити кришкою.