З додаванням меду та сухофруктів
Смачну і дуже корисну кашку можна приготувати, якщо додати в неї сухофрукти та мед. Страва вийде дуже солодким, і обов’язково сподобається дітям. Кращим сезоном для приготування вітамінного кашки вважається зима.
Пропонуємо приготувати пшоняну кашу з медом і сухофруктами за таким рецептом:
- 4 стіл. л. рис. пластівців;
- 2 стіл. л. пшінки;
- 4 в’ялених груші;
- 8 в’ялених персиків;
- 200 гр гарбуза (злегка відвареної заздалегідь/в’яленої);
- 6 єдін. кураги;
- 1 скл. молока;
- 4 стіл. л. меду;
- 2 цілі коричні палички;
- ½ Ч. л. ванільного екстракту або маленький пакетик ванілі/ванільного цукру.
Всі сухофрукти дрібно нарізати, скласти в невелику каструльку/кухлик, залити окропом так, щоб він покривав фрукти, приправити корицею, повільно закип’ятити, періодично розмішуючи ложкою. Як тільки закипить, додати ванілі. Дати настоятися з третину години.
Поки сухофрукти настоюються, змити крупу, залити окропом на чверть години.
Закип’ятити молоко, вогонь вимкнути, скласти в нього крупу (зливши з неї рідину), фрукти, пластівці, залишити блюдо накритим, щоб воно распарилось. Досить буде 10-15-ти хвилин. Приправити медом, добре розмішати.