Пшоняна каша з гарбузом на молоці – 5 рецептів

З додаванням меду та сухофруктів

Смачну і дуже корисну кашку можна приготувати, якщо додати в неї сухофрукти та мед. Страва вийде дуже солодким, і обов’язково сподобається дітям. Кращим сезоном для приготування вітамінного кашки вважається зима.

Пропонуємо приготувати пшоняну кашу з медом і сухофруктами за таким рецептом:

  • 4 стіл. л. рис. пластівців;
  • 2 стіл. л. пшінки;
  • 4 в’ялених груші;
  • 8 в’ялених персиків;
  • 200 гр гарбуза (злегка відвареної заздалегідь/в’яленої);
  • 6 єдін. кураги;
  • 1 скл. молока;
  • 4 стіл. л. меду;
  • 2 цілі коричні палички;
  • ½ Ч. л. ванільного екстракту або маленький пакетик ванілі/ванільного цукру.

Всі сухофрукти дрібно нарізати, скласти в невелику каструльку/кухлик, залити окропом так, щоб він покривав фрукти, приправити корицею, повільно закип’ятити, періодично розмішуючи ложкою. Як тільки закипить, додати ванілі. Дати настоятися з третину години.

Поки сухофрукти настоюються, змити крупу, залити окропом на чверть години.

Закип’ятити молоко, вогонь вимкнути, скласти в нього крупу (зливши з неї рідину), фрукти, пластівці, залишити блюдо накритим, щоб воно распарилось. Досить буде 10-15-ти хвилин. Приправити медом, добре розмішати.

Дивіться також:  Гнізда з макаронів з фаршем — 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху