З чорносливом в сметанному соусі
Сухофрукти надають і без того насиченого смаку обговорюваного страви особливу пікантність.
Щоб втілити рецепт рагу з яловичини, на кіло м’яса і склянку чорносливу додатково будуть потрібні:
- 250 мл сметани;
- цибулина;
- 50 г борошна;
- трохи солі, кориці, меленого перцю.
Покрокова інструкція приготування:
- Вирізка промивається, звільняється від плівок і нарізати смужками, які для м’якості злегка відбиваються.
- Шматочки м’яса обсмажуються при постійному помішуванні на інтенсивному вогні.
- Після придбання м’ясом коричневого кольору до нього додається подрібнену цибулю.
- Через 5 хвилин вміст сковороди заливається соусом з пережареної борошна, сметани і невеликої кількості води.
- Блюдо солиться, приправляється і гаситься півгодини, після закінчення яких до іншим продуктам додається подрібнений чорнослив.
- Рагу продовжує готується ще такий же відрізок часу.