Як приготувати з гарбуза?
Вкрай рідко можна назвати десерт корисним стравою.
Але рахат-лукум з гарбузом є винятком і паличкою-виручалочкою для матусь з малюками-ласунами:
- 0,4 кг цукру;
- гарбузова м’якоть – 200 г;
- крохмаль – 2 скл.;
- сік ½ лимона;
- вода.
М’якоть гарбуза ділимо на невеликі шматочки. Для приготування сиропу необхідно в 100 мл води ввести цукор, закип’ятити. Викладаємо в сироп гарбузове шматочки, продовжуємо готувати масу на невеликому вогні. Гарбуз буде готова, коли її структура стане м’якою. Залишаємо її в сиропі до охолодження. Подрібнюємо Блендером гарбуз з сиропом до однорідності. В отримане пюре вводимо лимонний продукт. Добре перемішуємо. Крохмаль розчиняємо в півтори склянках води. Гарбузове пюре ще раз доводимо до кипіння і вливаємо розведений крохмаль. Через кілька хвилин вимикаємо плиту, даємо охолонути. Суміш виливається у форму, залишається в холоді. Через 4 години десерт буде готовий. Пласт розділити на звичні шматочки, покрити пудрою.
Важливо! Форма для рахат-лукуму заздалегідь повинна бути підготовлена — присипана цукровою пудрою, вистелена пергаментом, або змазана маслом. Не виконуючи це умова, буде проблематично отримати ласощі з форми.