Райдужний торт від «Я ТОРТодел»
У варіанті райдужного торта з каналу «Я ТОРТодел» на Youtube пропонується легкий бісквіт з просоченням і йогуртовий крем.
На один корж:
- два яйця;
- 30 г цукру;
- 60 г борошна;
- 10 г крохмалю;
- 2 г соди;
- 5 г розпушувача;
- гелевий барвник.
Етапи роботи:
- Збити яйця з цукром.
- Додати 3 краплі барвника.
- Просіяти сухі інгредієнти в яєчну суміш.
- Ще раз все збити.
- Викласти тісто у змащену форму.
- Випікати в розігрітій до 155 С духовці 15 хвилин. Якщо використовується одна форма, то поки випікається один корж, готують тісто для наступного.
- Зрізати верхівки з остиглих коржів.
- Розвести згущене молоко водою, приблизно 1:1.
- Просочити всі коржі, але для нижнього використовувати в два рази менше просочення.
Йогуртовий крем:
- 450 мл кондитерських вершків «Белларія»;
- 80 г вареного згущеного молока;
- ванілін,
- 300 г йогурту «Чудо» зі смаком персик-маракуйя.
Всі інгредієнти охолодити до 2 – 3 ºС.
- Збити вершки зі згущеним молоком і ваніліном в густий крем.
- Додати йогурт і знову все збити. В отриманому складі залишаться невеликі шматочки фруктів з йогурту.
- Крем охолодити.
- Зібрати торт.