Рататуй: класичний рецепт і 6 варіантів приготування в домашніх умовах

Готуємо в молочно-сирному соусі

Рататуй — чудове блюдо в будь-якому виконанні! Однак страва, подана в молочно-сирному соусі, можна, без сумнівів, визнати ідеальним.

Перелік компонентів:

  • масло оливи;
  • цукіні і баклажан;
  • сік томатів — 250 мл;
  • плоди перців трьох кольорів — 3 шт.;
  • помідори — 3 шт.;
  • сіль, зелень.

Для соусу підготуємо:

  • молоко незбиране — 230 мл;
  • сир (бажано твердих сортів) — 100 г;
  • масло вершкове — 60 г;
  • борошно просеянная — 40 г;
  • спеції.

Рататуй буде виглядати вишукано, незалежно від рецепту, якщо для створення страви підібрати кабачки, баклажани і помідори однакового діаметру. Оформлені спіраллю овочі особливо апетитно заграють своїми яскравими фарбами!

Технологія отримання страви:

  • Підбираємо жароміцний посуд овальної форми розміром приблизно 28х23. Вливаємо свіже масло оливи і сік томатів. Приправляємо складу перцем і сіллю, добре перемішуємо.
  • Поділяємо заздалегідь оброблені баклажани на кружечки, викладаємо їх трохи внахлест в томатну суміш. Розкидаємо кілька листів м’яти. Не завадять і гілочки чебрецю або розмарину.
  • Далі маємо шар з нарубаних в тій же формі цукіні, потім ряд тонко нарізаних кружечків помідорів. Накриваємо продукти фольгою, запікаємо 40 хвилин при t 200 °C. Знімаємо папір за чверть години до закінчення процесу.
  • Тепер займемося соусом. Він чимось нагадує відомий «Бешамель». Розтоплюємо на сковороді масло, не допускаючи сильного нагріву. Приєднуємо порції борошна, продовжуючи безперервно перемішувати склад, цівкою вливаємо незбиране молоко і додаємо сирну стружку (залишаємо трохи для прикраси).
  • Солимо і перчимо суміш, одночасно розбиваючи всі з’являються грудочки. Як тільки маса загусне, негайно відсуваємо посуд від вогню.

Наші овочі вже готові. Вони славно підрум’янилися, тому заливаємо рататуй густим молочно-сирним соусом і подаємо столу.

Дивіться також:  Маринована скумбрія -7 рецептів в домашніх умовах
Прокрутка до верху