Готуємо в молочно-сирному соусі
Рататуй — чудове блюдо в будь-якому виконанні! Однак страва, подана в молочно-сирному соусі, можна, без сумнівів, визнати ідеальним.
Перелік компонентів:
- масло оливи;
- цукіні і баклажан;
- сік томатів — 250 мл;
- плоди перців трьох кольорів — 3 шт.;
- помідори — 3 шт.;
- сіль, зелень.
Для соусу підготуємо:
- молоко незбиране — 230 мл;
- сир (бажано твердих сортів) — 100 г;
- масло вершкове — 60 г;
- борошно просеянная — 40 г;
- спеції.
Рататуй буде виглядати вишукано, незалежно від рецепту, якщо для створення страви підібрати кабачки, баклажани і помідори однакового діаметру. Оформлені спіраллю овочі особливо апетитно заграють своїми яскравими фарбами!
Технологія отримання страви:
- Підбираємо жароміцний посуд овальної форми розміром приблизно 28х23. Вливаємо свіже масло оливи і сік томатів. Приправляємо складу перцем і сіллю, добре перемішуємо.
- Поділяємо заздалегідь оброблені баклажани на кружечки, викладаємо їх трохи внахлест в томатну суміш. Розкидаємо кілька листів м’яти. Не завадять і гілочки чебрецю або розмарину.
- Далі маємо шар з нарубаних в тій же формі цукіні, потім ряд тонко нарізаних кружечків помідорів. Накриваємо продукти фольгою, запікаємо 40 хвилин при t 200 °C. Знімаємо папір за чверть години до закінчення процесу.
- Тепер займемося соусом. Він чимось нагадує відомий «Бешамель». Розтоплюємо на сковороді масло, не допускаючи сильного нагріву. Приєднуємо порції борошна, продовжуючи безперервно перемішувати склад, цівкою вливаємо незбиране молоко і додаємо сирну стружку (залишаємо трохи для прикраси).
- Солимо і перчимо суміш, одночасно розбиваючи всі з’являються грудочки. Як тільки маса загусне, негайно відсуваємо посуд від вогню.
Наші овочі вже готові. Вони славно підрум’янилися, тому заливаємо рататуй густим молочно-сирним соусом і подаємо столу.