Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

З рікоттою і шпинатом

Представлений рецепт страви — самий популярний в Італії. Назвали його з більшим почуттям гумору — di magro, що означає «для худих».

Необхідні компоненти:

  • тісто — 300 г;
  • цибулини — 2 шт.;
  • масло вершкове — 100 г;
  • сир «Рікотта» — 400 р;
  • шпинат — 1 кг;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • сіль, перець.

Порядок приготування:

  • Робимо заміс тіста, керуючись традиційним італійським рецептом.
  • Шпинат добре миємо, промокаємо серветками і дрібно рубаємо. Додаємо трохи води, сіль і спеції, тушкуємо на тихому вогні в закритому вигляді. Зливаємо рідину, відкидаємо зелень на друшляк, обов’язково злегка віджимаємо і рубаємо ножем.
  • Очищений цибулю шаткуємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з вершковим маслом.
  • Поміщаємо обидві заготовки в чашу, приєднуємо шматочки сиру і ретельно перемішуємо.
  • Розкачуємо два тонких пласта, викладаємо на один з них порційно по 1 ч. л. остигнула начинку. Обробляємо водою краю майбутніх виробів, потім розміщуємо другий пласт і вирізаємо склянкою круглі равіолі.
  • Для цих «іноземців» використовуємо інший спосіб теплової обробки — обсмажуємо в олії до рум’яного виду.
  • Далі робимо класичний соус. Очищені від шкірки і насіння помідори дрібно нарізаємо, обсмажуємо в оливковій олії до однорідної маси. Додаємо перець, сіль, подрібнений часник і суміш прованських трав. Добре заважаємо запашний складу.

Якщо равіолі з рікоттою і шпинатом призначалися «для худих» італійців, то вони явно задовольнялися лише ароматом чудового блюда.

Дивіться також:  Биточки з фаршу – 8 рецептів, як приготувати смачні биточки
Прокрутка до верху