З рікоттою і шпинатом
Представлений рецепт страви — самий популярний в Італії. Назвали його з більшим почуттям гумору — di magro, що означає «для худих».
Необхідні компоненти:
- тісто — 300 г;
- цибулини — 2 шт.;
- масло вершкове — 100 г;
- сир «Рікотта» — 400 р;
- шпинат — 1 кг;
- зубки часнику — 3 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- сіль, перець.
Порядок приготування:
- Робимо заміс тіста, керуючись традиційним італійським рецептом.
- Шпинат добре миємо, промокаємо серветками і дрібно рубаємо. Додаємо трохи води, сіль і спеції, тушкуємо на тихому вогні в закритому вигляді. Зливаємо рідину, відкидаємо зелень на друшляк, обов’язково злегка віджимаємо і рубаємо ножем.
- Очищений цибулю шаткуємо кубиками і обсмажуємо в сковороді з вершковим маслом.
- Поміщаємо обидві заготовки в чашу, приєднуємо шматочки сиру і ретельно перемішуємо.
- Розкачуємо два тонких пласта, викладаємо на один з них порційно по 1 ч. л. остигнула начинку. Обробляємо водою краю майбутніх виробів, потім розміщуємо другий пласт і вирізаємо склянкою круглі равіолі.
- Для цих «іноземців» використовуємо інший спосіб теплової обробки — обсмажуємо в олії до рум’яного виду.
- Далі робимо класичний соус. Очищені від шкірки і насіння помідори дрібно нарізаємо, обсмажуємо в оливковій олії до однорідної маси. Додаємо перець, сіль, подрібнений часник і суміш прованських трав. Добре заважаємо запашний складу.
Якщо равіолі з рікоттою і шпинатом призначалися «для худих» італійців, то вони явно задовольнялися лише ароматом чудового блюда.