Равіолі – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

З начинкою з сиру

Класичне блюдо, приготоване з наповненням з сирного продукту, не тільки принесе задоволення від неповторного смаку, але і забезпечить організм істотною порцією кальцію.

Список продуктів:

  • яйця — 2 шт.;
  • тісто — 400 г;
  • сир «Пармезан» (150 г) і «Рікотта» (250 г);
  • перець, сіль.

Для соусу необхідно:

  • масло вершкове — 40 г;
  • свіжі вершки — 70 мл;
  • зубок часнику;
  • сир «Пармезан» — 30 р.

Приготування страви:

  • Використаємо класичний рецепт замісу тіста, формуємо його в кулю, загортаємо у плівку і залишаємо на півгодини в холодильнику.
  • Натираємо в чашу два види сиру, вбиваємо яйце, солимо і перчимо продукти, ретельно їх перемішуємо.
  • Одну частину тіста тонко розкачуємо у вигляді квадрата. Іншу половину залишаємо в плівці, щоб не засохла. Десертною ложкою викладаємо сирний склад, відступаючи приблизно на 4 см від кожної порції.
  • Розкачуємо другий пласт, накриваємо їм розміщену начинку і злегка притискаємо вільний між «гірками» відстань, прибираючи зайве повітря.
  • Вирізаємо фігурним ножем равіолі і відварюємо в підсоленій воді, постійно перемішуючи. Як тільки вони опиняться на поверхні бульйону, акуратно виловлюємо їх шумівкою і викладаємо в заздалегідь нагріту керамічний посуд.
  • Ставимо ємність на гарячу плиту, видавлюємо в неї через прес зубок часнику, вливаємо свіжі вершки і посипаємо блюдо стружкою тертого Пармезану.

Акуратно розмішуємо страву і закриваємо, щоб часниковий соус добре загуснув. Відразу подаємо равіолі з сиром до столу!

Дивіться також:  Куряча грудка у вершковому соусі – 9 рецептів приготування філе
Прокрутка до верху