З начинкою з сиру
Класичне блюдо, приготоване з наповненням з сирного продукту, не тільки принесе задоволення від неповторного смаку, але і забезпечить організм істотною порцією кальцію.
Список продуктів:
- яйця — 2 шт.;
- тісто — 400 г;
- сир «Пармезан» (150 г) і «Рікотта» (250 г);
- перець, сіль.
Для соусу необхідно:
- масло вершкове — 40 г;
- свіжі вершки — 70 мл;
- зубок часнику;
- сир «Пармезан» — 30 р.
Приготування страви:
- Використаємо класичний рецепт замісу тіста, формуємо його в кулю, загортаємо у плівку і залишаємо на півгодини в холодильнику.
- Натираємо в чашу два види сиру, вбиваємо яйце, солимо і перчимо продукти, ретельно їх перемішуємо.
- Одну частину тіста тонко розкачуємо у вигляді квадрата. Іншу половину залишаємо в плівці, щоб не засохла. Десертною ложкою викладаємо сирний склад, відступаючи приблизно на 4 см від кожної порції.
- Розкачуємо другий пласт, накриваємо їм розміщену начинку і злегка притискаємо вільний між «гірками» відстань, прибираючи зайве повітря.
- Вирізаємо фігурним ножем равіолі і відварюємо в підсоленій воді, постійно перемішуючи. Як тільки вони опиняться на поверхні бульйону, акуратно виловлюємо їх шумівкою і викладаємо в заздалегідь нагріту керамічний посуд.
- Ставимо ємність на гарячу плиту, видавлюємо в неї через прес зубок часнику, вливаємо свіжі вершки і посипаємо блюдо стружкою тертого Пармезану.
Акуратно розмішуємо страву і закриваємо, щоб часниковий соус добре загуснув. Відразу подаємо равіолі з сиром до столу!