Ребра яловичі покроковий рецепт в духовці

Правильно приготовлена яловичина буде м’якою, соковитою і смачною. Спробуйте приготувати рецепт яловичих ребер з персиками, звучить, звичайно, незвично, але смак незабутній.

Яловичі ребра з персиками готують з такого набору продуктів:

  • 1,8 кг яловичих ребер;
  • 2 столові ложки соусу чілі;
  • рослинна олія;
  • 0,5 чайної ложки табаско;
  • 2 столові ложки персикового джему;
  • 60 г коричневого цукру;
  • чорний мелений перець, сіль, щіпка запашного перцю.

Готувати таку страву доведеться 1 годину і 20 хвилин, розрахований на 6 порцій.

А готувати ребра з персиками треба ось так:

Персики розбираємо на половинки і виймаємо кісточки. Кожну половинку обмазуємо персиковим джемом і засмажуємо близько 5 хвилин з двох сторін.
Ребра промиваємо і розрізаємо між собою. Заливаємо їх холодною водою і ставимо варитися на плиту близько 1 години. Після цього на розпеченій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо до рум’яної скоринки, промазуючи гострим соусом приблизно 15 хвилин. Тепер додаємо персики і смажимо все разом ще близько 3 хвилин.
Це незвичайне блюдо зі східним акцентом подавайте з відвареною рисом і овочами.
Для святкового обіду або вечері приготуйте яловичі ребра в духовці. Чим хороший цей рецепт, а тим, що ребра готуються разом з картоплею, тобто гарнір придумувати вже не треба.

Рецепт яловичих ребер з картоплею в духовці:

Склад рецепта такий:

  • 1,8 кг ребер;
  • рослинна олія;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 1 столова ложка меленої паприки;
  • 2 столові ложки кетчупу;
  • 2 столові ложки апельсинового повидла;
  • 2 штуки перчика чилі;
  • 1 солодкий перець;
  • гострий соус за смаком, сіль;
  • 8 середніх картоплин.

На приготування знадобиться 50 хвилин і 3 години для маринування, вийде 8 порцій.

 

Як приготувати ребра яловичі

 

Приготування рецепта яловичих ребер в духовці з картоплею:

Ребра обмийте і обсушіть. У невеликій мисці змішайте рослинне масло (8 столових ложок) з соєвим соусом, паприкою, кетчупом і апельсиновим джемом. Розріжте ребра і повапните отриманим маринадом. Залишилися кількістю полийте зверху, прикрийте кришкою і відставте просочитися близько 3 годин в прохолодному місці.
В цей час можете начистити картоплю, розрізати на половинки, посоліть і поперчіть. Промариновані ребра викладайте на деко або форму для запікання з картоплею і відправляйте в духовку на 40 хвилин.
До готового блюда зробіть овочевий салат або нарізка з свіжих овочів.
При наявності мультиварки, спробуйте приготувати яловичі реберця по-валлійські.

Дивіться також:  Як смачно загасити картоплю по-домашньому

Рецепт яловичих ребер в мультиварці по-валлійські:

Склад рецепта такий:

  • 700 г яловичих ребер;
  • 650 мл бульйону;
  • 650 мл світлого пива;
  • 2,5 столових ложок оливкової олії;
  • 50 г борошна;
  • 2 цибулини;
  • 1,5 столових ложок майорану;
  • 1,5 столові ложки цукру;
  • перець і сіль.

Готувати цю страву треба 2,5 години, розрахований на 5 осіб.

Процес приготування ребер в мультиварці:

Ребра розрізаємо і промиваємо. В режимі «випічка» обсмажуємо в олії до апетитної скоринки. Це займе близько 40 хвилин.
Після м’яса обсмажте в цьому маслі цибулю з борошном, приправте спеціями, цукром. Далі, влийте пиво і бульйон. Всю суміш доведіть до кипіння.
Тепер помістіть сюди ребра, накрийте кришкою. У цьому режимі тушкуйте яловичі ребра близько 2 годин. По закінченні приготування за необхідності додайте сіль, перець. До готового блюда подавайте відварну картоплю, і свіжу зелень.

Прокрутка до верху