Пиріжки подобаються багатьом людям, а якщо вони приготовані в домашніх умовах, то їх люблять подвійно. Для ніжних і смачних пиріжків має бути приготовлено правильне дріжджове тісто. Не у всіх господинь це виходить. Хоча це не так складно, як здається на перший погляд. Для цього всього лише потрібно величезне бажання і вільний час.
Пиріжки на дріжджовому тесті мають велику різноманітність. З нього можна приготувати солодкі, м’ясні, овочеві, запечені в духовій шафі або смажені. Також і дріжджове тісто може бути приготовані за різними рецептами. Для різних рецептів використовується різний час. Ви можете з великої кількості вибрати свій улюблений рецепт.
Дріжджове тісто для пиріжків
Готувати тісто на дріжджах потрібно з найякісніших продуктів. Щоб пиріжки вийшли смачними, мука повинна бути найкращої якості. Вона повинна бути білосніжною. Другим важливим інгредієнтом є дріжджі. Потрібно готувати зі свіжих дріжджів або додавати швидкодіючі дріжджі.
Рецепт дріжджового тіста для пиріжків
Час приготування – 2 години 30 хв.
Кількість порцій – 1 шт.
Саме смачне тісто виходить приготоване в гарному настрої, оскільки воно вбирає тепло ваших ручок. Тісто має вымешиваться і підходити в тихому приміщенні, оскільки за гучних звуків воно може впасти. Процес готування може супроводжувати неголосна розслаблююча музика.
Склад продуктів для дріжджового тіста на пиріжки:
- 1. Борошно – 600 грам.
- 2. Молоко – півтори склянки.
- 3. Свіжі дріжджі – 45 грам.
- 4. Курячі яйця – 4 шт.
- 5. Цукровий порошок – кілька ложок.
- 6. Сіль.
- 7. Маргарин 100 грам або дві з половиною ложки рослинної олії.
Приготування дріжджового тіста
Для початку готується опара на пиріжки. У підігрітому молоці розчиняються свіжі дріжджі, до суміші додається одна ложка цукрового порошку і невелику кількість борошна. Тісто має бути однорідним і по густоті бути як сметана. У більшості випадків для опари вистачає однієї склянки борошна. Просіяне борошно вводимо повільно, постійно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки.
Щоб тісто піднялося, його потрібно залишити на півгодини. Опара вважається готовою при появі на поверхні невеликих зморшок. Після цього готується здоба на тісто. Яйця розтираються з цукровим порошком і добре вимішуються. Розтоплене масло або маргарин повинен охолонути, щоб не зіпсувати опару. Підготовлена здоба виливається в опару, і до них додається залишилася борошно. Всі компоненти повинні добре змішатися, і тоді їх можна залити розтопленим маслом. Під час вимішування тіста, за необхідності підсипати муку. Тісто має перестати липнути до ручок. Після цього знову залиште тісто на кілька годин, щоб воно піднялося. Тепер можна починати ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.
Пиріжки повинні полежати на деко трохи часу для збільшення свого розміру. Після цього їх можна відправляти випікатися в розігріту духовку. З такого смачного тіста вийдуть чудові пиріжки. Щоб пиріжки під час випікання не пересохли і не підгоріли на дно духової шафи можна поставити будь-який посуд з окропом. Щоб у пиріжків з’явилася рум’яна і блискуча скоринка рекомендується змащувати їх збитим яйцем.
Випічка з тіста на дріжджах уособлює домашнє тепло і затишок. Пиріжки з нього дуже м’які, пишні з чудовим ароматом.