М’ясо курки є дієтичним, його включають в раціон малят одним з перших. Курячі ніжки приготувати можна досить швидко, і виходять вони дуже ніжні і м’які. Крім цього ціна на них є доступною для багатьох. З курячих ніжок можна створити велику кількість різноманітних страв. Їх можна використовувати для супу, різних закусок, барбекю, других страв. Ніжки можна зварити, обсмажити або нафарширувати. Фаршировані ніжки є царським стравою. Для начинки можна взяти різні інгредієнти: крупу, гриби, різноманітні овочі та інші продукти за бажанням.
Покроковий рецепт фаршированих курячих ніжок
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Кількість порцій – 14.
Склад продуктів для фаршированих курячих ніжок:
Приготування фаршированих курячих ніжок
Для фарширування ніжок вам потрібно буде позбутися від кісточки. Для початку ніжка добре вимивається і обсушивается. Акуратно потрібно зняти шкірку, щоб вона не порвалася.
М’ясо знімається з кісток і робиться з нього фарш з допомогою м’ясорубки. У фарш додаються гриби і овочі. Всі інгредієнти перемішуються. Кістки можна використовувати для приготування супу. Якщо шкірка трохи порвалася, то її можна скріпити за допомогою зубочисток. Фаршируємо шкірку приготовленої начинкою і робимо з неї конвертик. Такі фаршировані ніжки можна запекти в духовій шафі або приготувати на сковорідці.
Як приготувати фаршировані курячі ніжки з грибами
Ніжки треба промити водою і висушити за допомогою серветки. Гриби треба очистити і нарізати на невеликі шматочки. Нарізані грибочки обсмажуються на сковороді з рослинним маслом. Можна також приготувати їх за допомогою мультиварки.
Шкірку з ніжок потрібно акуратно зняти, щоб вона не ушкодилася, і відокремити кісточки. Куряче м’ясо потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки разом з цибулею. Обсмажені грибочки також потрібно подрібнити за допомогою м’ясорубки. Свіжі грибочки можна замінити консервованими. Однак смажені грибочки надають особливий смак і аромат ніжкам.
Отриманий фарш добре перемішуємо, солимо і перчимо. Шкірку фаршируємо приготовленої начинкою і загортаємо конвертиком. На деко, змащене маслом, викладаємо ніжки. Щоб біля ніжок вийшла красива рум’яна кірочка, їх можна змастити сметанкою, маслом або майонезом. Під час випікання стежимо за виділяється соком з ніжок, і поливаємо їм блюдо кілька разів. Духовку попередньо добре розігріваємо і випікаємо ніжки приблизно 40 хвилин.
Запечені ніжки викладаємо на блюдо і поллємо їх рештою соком. Як гарнір можна використовувати свіжі овочі.
Фаршировані курячі ніжки в духовці з грибами і сиром
Час приготування – 1 година 30 хвилин.
Кількість порцій – 8.
Склад продуктів для курячих ніжок у духовці з грибами і сиром:
Приготування фаршированих курячих ніжок з грибами і сиром
Для початку потрібно підготувати курячі ніжки до фарширування. Потрібно відокремити шкіру, кістки і м’ясо. Як це зробити, було описано раніше.
Далі потрібно очистити цибулю і моркву. Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки, а моркву дрібно натираємо на тертці. Овочі обсмажують до золотистого відтінку, попередньо потрібно розігріти сковорідку.
Куряче м’ясо подрібнюємо за допомогою м’ясорубки. До фаршу додаються обсмажений цибуля й морква. Грибочки потрібно порізати на дрібні кубики і додати до фаршу. Всі інгредієнти перемішуються, посипаються сіллю і перцем. Крупно натираємо сир і посипаємо їм фарш. Знову все перемішується.
Фаршируємо ніжки отриманою начинкою і закріплюємо шкірку за допомогою шпажок або зубочисток. Начинки не повинно бути занадто багато, щоб не порвалася шкірка. Ніжки викладаються на деко, і посипаються залишилися сиром. Духовку розігріваємо до 180 градусів, і відправляємо ніжки запікатися на 40 хвилин.